Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Enormt press

Marat Safin snudde motgang til seier og frarøvet hjemmefavoritten Lleyton Hewitt den store triumfen.

(Dagbladet): Alle gode ting er tydeligvis tre for russiske Marat Safin. I går lykkes han endelig i å vinne Australian Open - og det mot hjemmefavoritten Lleyton Hewitt.

Etter første settet så det derimot ut til at Hewitt skulle sikre australierne en høyst etterlengtet hjemmeseier.

Fryktelig nervøs

-  Det jeg presterte i førstesettet kan man knapt kalle tennis. Jeg prøvde bare å holde meg inne i kampen, for jeg var så fryktelig nervøs, sier russeren.

6- 1 og skikkelig grisebank er ikke akkurat oppbyggende, særlig med tanke på russerens tidligere finaleerfaringer i Grand Slam-turneringen.

-  Presset var enormt

-  Presset var enormt, særlig etter å ha tapt to finaler i denne turneringen allerede. Jeg prøvde å roe meg ned, men klarte det ikke. Jeg begynte å tro at det ville bli tap igjen, men så fikk jeg troen tilbake, sier en lykkelig Safin.

Med settsifrene 6- 3, 6- 4 og 6- 4 sikret han seg sin andre Gram Slam-seier. Og det må kunne sies å være fortjent. I semifinalen slo han ut verdensener Roger Federer.

 ETTERLENGTET SEIER:  Marat Safin kunne endelig løfte troféet i Australian Open. Foto: Rick Stevens/AP/Scanpix
ETTERLENGTET SEIER: Marat Safin kunne endelig løfte troféet i Australian Open. Foto: Rick Stevens/AP/Scanpix Vis mer

-  For god for meg

-  Jeg følte ikke at jeg spilte dårlig tennis i dag. Han var rett og slett for god for meg, sier Hewitt.

Den tidligere Wimbledon- og US Open-mesteren kunne blitt den første australier til å vinne på hjemmebane siden Mark Edmondson i 1976.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media