Enrique garanterer at Suárez spiller El Clásico

- En viktig dag for ham, sier Barcelona-treneren.

DRØMMETRIOEN Skal disse tre endelig få spille sammen i en tellende fotballkamp? Ifølge Luis Enrique er det sjanser for det. Luis Suárez (t.v.) får spilletid i El Clásico. Kanskje også samtidig som Neymar og Messi er på banen. Foto: AFP / ARCHIVES
DRØMMETRIOEN Skal disse tre endelig få spille sammen i en tellende fotballkamp? Ifølge Luis Enrique er det sjanser for det. Luis Suárez (t.v.) får spilletid i El Clásico. Kanskje også samtidig som Neymar og Messi er på banen. Foto: AFP / ARCHIVESVis mer

(Dagbladet): Det har vært spekulasjoner hele den siste uka rundt hvorvidt Luis Suárez får sin lenge etterlengtede debut mot Barcelona. Noen mener han bør starte, andre mener han kan komme inn fra benken.

På en pressekonferanse i dag, bekreftet Barcelonas manager Luis Enrique at Suárez kommer til å spille i El Clásico.

Ventet i 121 dager Helt siden den 25. juni, da Suárez ble idømt fire måneder karantene av det internasjonale fotballforbundet, har den uruguayanske spissen ventet på sin retur på fotballbanen.

Det har allikevel vært usikkert om han får spille i kampen, ettersom kampformen hans har vært tvilsom og El Clásico er et oppgjør med høy intensitet. Allikevel har Barcelonas manager, allerede dagen før kampen, bekreftet at Suárez får debutere.

- Det blir en viktig dag for ham, sa Enrique til journalistene tilstede på pressekonferansen.

Fra benken? Sett i lys av hvor viktig El Clásico er for begge klubbene, har hvorvidt Suárez er god nok til å starte kampen blitt diskutert. I dagens Dagbladet diskuterte C Mores La Liga-ekspert Petter Veland og tidligere Racing Santander-spiss Sigurd Rushfeldt hvorvidt han kan være god nok for storkampen, til tross for å ha vært uten tellende kamper i fire måneder.

- Jeg tror han får debuten sin. Jeg tviler på at han starter. Det er for stor risiko. Det er et voldsomt tempo, og en voldsom intensitet og trøkk i El Clásico, og Luis Enrique må ta defensive hensyn mot et offensivt sterkt Real Madrid, sa Veland

Han får støtte av Sigurd Rushfeldt, tidligere La Liga-spiss og nåværende spisstrener for det norske landslaget.

- Han kommer nok inn fra benken. For å være i toppform, trenger en spiss som Suárez jevnlig kamptrening. Men jeg tror han er klar til å spille, sa Rushfeldt.

Bale ute, Ramos og Pepe inne Carlo Ancelotti bekreftet på sin pressekonferanse at Bale fortsatt er ute med skade, mens Pepe og Sergio Ramos er friskmeldt til El Clásico.

- Pepe er frisk, det er også Ramos. De har trent bra, og jeg tror de vil spille. Bale er skadet og vil ikke spille i morgen. Han begynner å trene igjen snart, og han er en fantastisk spiller, sa Ancelotti.