CUPLAG: José Enrique og Liverpool har slitt i Premier League, men har imponert i cupene denne sesongen. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS.
CUPLAG: José Enrique og Liverpool har slitt i Premier League, men har imponert i cupene denne sesongen. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS.Vis mer

Enrique tror på ny æra for Liverpool

Spanjolen spiller sin første finale neste helg.

Liverpool er klar for ligacupfinale mot Cardiff neste helg, og søndag kan Anfield-laget sikre seg plass i FA-cupens 6. runde.

- Jeg er veldig fornøyd med å være her, spesielt fordi vi er i en finale, og jeg har aldri spilt i en. Dersom vi kan komme til enda en finale, så blir det nesten som en drøm, sier venstrebacken José Enrique til liverpoolfc.tv.

26-åringen har imponert etter overgangen fra Newcastle sist sommer.

- Denne klubben har en stolt historie, men det handler ikke bare om historie. Også nå har vi gode spillere, og eierne ønsker å bruke mer penger og kjøpe gode spillere. Vi har allerede et godt lag, men ønsker å gjøre det enda bedre. Det var derfor jeg kom hit, sier spanjolen.

Hører hjemme i mesterligaen
Liverpool har haltet i ligaen, men Kenny Dalglish' mannskap har imponert i cupene.

- Jeg håper dette er starten på noe spesielt. Det er årsaken til at jeg og andre spillere kom hit. Vi tror denne klubben er på vei opp og prøver å bli nummer én igjen. Liverpool skal være der. Jeg husker jeg hørte noen si at mesterligaen ikke er den samme uten Liverpool. Og det mener jeg er riktig. Liverpool var alltid med. Det er noen år siden nå, men vi må prøve alt for å komme dit igjen, sier José Enrique.

Han advarer mot å ta lett på Brighton fra mesterskapsserien.

- Vi må gi 100 prosent. Ellers kan vi havne i trøbbel. Når du møter Manchester United og Chelsea er du motivert fordi det er spesielle kamper, men du må behandle alle kamper slik for å vinne. Da jeg spilte for Newcastle var det en drøm å møte Liverpool og Chelsea. Brighton kommer hit med troen om at de kan slå oss. Disse kampene er alltid vanskelige, for motstanderne gir ikke bare 100 prosent. De gir 200 prosent, sier venstrebacken.

Har overrasket før
Fire ganger har lagene møttes i FA-cupen. Liverpool vant etter omkamp i 1908, mens Brighton overrasket med seier på Anfield i 1983. Den gangen scoret Jimmy Case for Brighton mot gamleklubben. Case, en av livets glade gutter, var blant de få stjernene som kanskje ble solgt for tidlig fra Liverpool den gangen.

Også året etter ble Brighton for sterke i FA-cupen. Klubben vant 2-0 på gamle Goldstone Ground. I 1991 klarte Brighton 2-2 på Anfield før Liverpool vant returkampen 3-2.

Etter 5.-rundekampen mot Everton litt senere den vinteren, trakk Kenny Dalglish seg som manager. Skotten er tilbake på Anfield. Søndag blir Dalglish' oppgave å styre Liverpool trygt videre i den prestisjefylte turneringen.

(NTB)