Enrique ville bytte ut Messi - det var uaktuelt for stjernen

Tok av Neymar i stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leo Messi tok et nytt steg nærmere Telmo Zarras legendariske målrekord i helga, da han scoret sitt 250. seriemål for Barcelona i kampen mot Eibar.

Jakten på den rekorden kan kanskje forklare noe av bakgrunnen for en situasjon som har fått oppmerksomhet i etterkant: Trener Luis Enrique ville nemlig ta av argentineren for litt hvile etter 3-0-scoringen, men det ble det ikke noe av.

TV-bilder gjengitt av blant andre AS viser at Enrique roper på «Leo, Leo» og gestikulerer vennlig mot benken, men det eneste svaret han får er en tommel opp - Messi ønsker å fortsette.

Da bytter Enrique i stedet ut Neymar til fordel for det ventende supertalentet Munir El Haddadi.

Heldige Det får deler av spansk presse til å stille spørsmål om hvem som faktisk bestemmer i Barcelona, men Luis Enrique var rask med å avdramatisere hendelsen da han fikk spørsmål om den i dag.

- Når vi skal gjøre bytter, og spesielt det tredje, spør vi alltid flere spillere hvordan de føler seg. Han hadde ikke noe ønske om å gå av. Jeg stoler på spillerne. Noe mer vil jeg ikke si om dette, ingenting «skjedde» og alt er bra, sier Barcelona-treneren.

- Det er min jobb å evaluere alt, og hvile er viktig gjennom en hel sesong. Men jeg tror dette er en spesiell periode både for laget og for ham. Noen ganger står jeg bare på sidelinja og tenker på hvor heldige vi er som har Messi, sa Enrique rett etter kampen lørdag.

Primadonnanykker Det dukker forøvrig jevnlig opp påstander om den argentinske superstjernens primadonnanykker, påstander som ofte avfeies som ledd i en svertekampanje (gjerne iscenesatt av Madrid-pressen).

I fjor hevdet følge El Confidencial Digital at Messi har skapt frykt blant lagkameratene i Barcelona.

Unggutten Christian Tello var blant dem som angivelig skulle ha fått gjennomgå flere ganger på trening, og nærmest tatt til tårene etter å ha fått meldinger fra Messi som: «Du er et null. Gi meg ballen, du er her for å spille for meg».

Det var også i fjor at den svenske treneren Hans Backe i TV4-studio fortalte en historie om at Messi ydmyket daværende trener Pep Guardiola foran samtlige Barcelona-spillere.

Spanske medier peker samtidig også på at både Pep Guardiola og Tito Vilanova i sin tid har slitt med å overbevise argentineren om at det noen ganger kan holde med mindre enn 90 minutter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer