Enslig norsk svale i svensk V75

Tinita Love er ikke redd for å møte skarpskodde internasjonale stjerner. Lørdag reiser hun 60 mil for å møte en av Europas beste hester, Russel November, i V75-3 fra Jägersro travbane i Malmø.

• Her er sjansen til å vinne utrolige 70 millioner!

V75-omgangen er internasjonal denne lørdagen og har felles spill.

Det triste faktum er at få av de norske hestene tar turen til Malmø lørdag. Tragikomisk er det at en enslig hestehenger ville rommet hele det norske V75-laget. Kun Tinita Love og Hazard Croft er våre aktører for å forsvare de nasjonale fargene.

Unionstravet på Färjestad ble dessverre ingen suksess for de norske hestene. Men vår kronprinsesse Tinita Love og kretsen rundt lar seg ikke skremme. 5-års hoppa til Ole Bjørn Hoppestad støter på en av de aller beste hestene i Europa, Russel November, som var treer i Hugo Åbergs Memorial i juli. I tillegg møter hun hester som Rune U.S., Algiers Hall, Glen Kronos, Beanie M.M., Classic Grand Cru, Dig For Dollars og Evidence Ås. Sistnevnte er eid av hardtsatsende Atle Kittilsen og i trening hos Stig H. Johansen. Beanie M.M. er norskeid gjennom Morten Waage. Pro Shop eies av Bjørn Kolsrud. Det er en liten trøst, men der stopper de norske innslagene. Det er syltynn suppe norsk travsport bidrar med.

Tinita Love var uheldig i sportrekningen og trakk spor tolv. Sist var hun suveren i seiersløpet på Sørlandet. Nest sist var hun bare slått av gode Brioni i Europamesterskapet for 5-åringer på Åby travbane.

- Hvordan ser du på sjansene lørdag, kusk Geir Vegard Gundersen?

- Tinita Love har vært fantastisk god. Hun har formen på topp. Men spor og motstand er knalltøff. Forutsetningene ble helt feil, og herfra blir det vanskelig å komme inn i matchen. Vi er fornøyd med en fin premie ut fra disse forutsetningene, sier fast kusk Geir Vegard Gundersen.

- Hva er grunnen til at ikke flere norske hester reiser til Jägersro?

Enslig norsk svale i svensk V75

- Det er nok flere grunner. Men jeg tror det er en kombinasjon av lang reise, og at de må møte svenske og danske hester som er relativt gode.

- Hvordan skal det gå med norsk travsport i fremtiden hvis vi skal feige ut hver gang vi må møte de beste?

- Det er helt klart ikke noe positivt tegn. Vi har ikke den samme bredden på hestemateriellet her hjemme som de har i for eksempel Sverige. Vi har noen topper fra tid til annen, og de kommer vi nok fortsatt til å ha, men bredden er for dårlig, eller fraværende dessverre. Men vi kommer nok til å oppleve noen norske topphester som kan hevde seg også i fremtiden, sier Geir Vegard Gundersen som innrømmer at det langt mellom hver Steinlager her på berget.

Flyvende hollender

Trener Hugo Langeweg og sønnen Hugo Langeweg Jr. tar turen til Jägersro med treeren fra Hugo Åbergs Memorial , Russel November. Langeweg Jr. kusker General November-sønnen som har sterke avslutninger som sin største styrke. Dagbladets tipsekspert Bengt Berg tror ingen kan stå i mot Russel Novembers enorme sluttspurt og lar ham stå ugardert på bongen i V75-3. 5-åringen vant lett på en tung bane sist.

- Russel November har allerede forlatt stallen, og reisen skal nok gå greit. Jeg er på flyplassen nå, sier kusk Hugo Langeweg Jr. på morgenkvisten fredag.

- Hvordan ser du på sjansene for Russel November fra spor åtte bak bilen?

- Sporet ble ikke det beste. Men Russel har trent fint og formen er bra. Distansen passer perfekt for ham. Han er både sterk og speedig. Vi kjører offensivt fra start og håper på en fin posisjon. Men det kan også være at vi må kjøre de siste 800 meterne. Det tåler han, sterk som han er.

FEIGER IKKE UT. Kretsen rundt Tinita Love feiger ikke ut og vil være med på den internasjonale dansen. Selv om det denne gang er som spurv i tranedans. Foto: HESTEGUIDEN.COM
FEIGER IKKE UT. Kretsen rundt Tinita Love feiger ikke ut og vil være med på den internasjonale dansen. Selv om det denne gang er som spurv i tranedans. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Uansett synes jeg Russel November har en fin vinnersjanse, sier Hugo Langeweg Jr. til dagbladet.no.

V75-7 er en sportslig perle for Gulldivisjonen. Fenomenet Commander Crowe som var ubeseiret i sine 23 starter før han måtte bite i gresset for en opplagt Triton Sund sist er ute etter revansje. På startstreken stiller også franskmannen som vinner det meste, L\'Amiral Mauzun, samt Garland Kronos som holdt unna i skilleheatet for L\'Amiral Mauzun og trakk det lengste strået i Åby Stora Pris. Det ligger an til et rått oppgjør.

Sportssjefens interessante drag

Mats Ahlkvist er sportssjef på Jägersro Travbane. Han har noen interessante drag for spillerne.

- Jeg tror Russel November (V75-3) er den beste spiken (bankeren) for dagen. Sir Joop (V75-2) er sterk og rask. Det tror jeg også er en vinner. I V75-5 advarer jeg sterkt for Golddigger. Det er en veldig bra hest som jeg tror går til topps. Uncle Joe\'s Jet er en spennende hjemmehest i V75-6, sier sportssjefen som håper på en omsetning opp mot 115 millioner lørdag.

- Det spilles fra utlandet og bør bli en pen omsetning. Det er litt blåsig her i dag, men det er spådd pent vær og det blir en fin bane. Fint vær og god sport trekker mye publikum. Jeg håper på opp mot 7000 mennesker på Jägersro lørdag, fortsetter han.

- Hvilken hest tror du vinner V75-7?

- Jeg tror mest på Commander Crowe. Mine sikreste vinnere er Commander Crowe og Russel November, avslutter Mats Ahlkvist.

Blir det en alenevinner, som har levert sitt spill i Norge, venter det utrolige 70 millioner kroner i gevinst.

FLYGENDE HOLLENDER. Det er greit å forstå at Russel November kalles den flygende hollender.
BEKYMRET KUSK. Geir Vegard Gundersen synes det er bekymringsfult dårlig bredde i norsk travsport.
SEIERSVANT KUSK. Hugo Langeweg jr. forteller om stor tro på seier.