Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

Ensom nederlender snøt Boasson Hagen for seieren

Nordmannen spurtet inn til andreplass i Tour des Fjords.

NESTEN: Edvald Boasson Hagen spurtet inn til andreplass på torsdagens etappe i Tour des Fjords. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NESTEN: Edvald Boasson Hagen spurtet inn til andreplass på torsdagens etappe i Tour des Fjords. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen vant spurten i et meget redusert hovedfelt, men det holdt bare til andreplass på torsdagens etappe i Tour des Fjords.

185 kilometer fra Gulen til Norheimsund utgjorde andre etappe i vestlandsrittet. Med omlag 35 kilometer igjen støtet Timo Roosen (LottoNL-Jumbo) fra hovedfeltet. Nederlenderen ledet rittet ut på den siste runden, og økte raskt til 40 sekunder på forfølgerne.

LottoNL-rytteren klarte seg godt, og hadde fortsatt 20 sekunder med noen kilometer igjen. Forfølgergruppa på omlag 20 ryttere nærmet seg raskt på slutten, men Roosen var de nødvendige sekundene foran over målstreken.

– Det ble bare nesten. Men Serge (Pauwels) og laget kjørte bra. Men det var synd det ikke gikk på slutten der og at vi ikke klarte å hente han inn, sier Boasson Hagen til procycling.no like etter målgang.

Nordmannen var bare to sekunder bak Roosen over målstreken, med August Jensen (Team Coop) på plassen bak.

–Det ble kjørt fort i hele dag. Så det var tungt. Det var kaldt, og mye tunneler, men aktiv kjøring. Det var synd det ikke gikk, beretter 30-åringen

Boasson Hagen opp på tredjeplass

Daniel Turek (Israel Cycling Academy) startet dagen som leder av Tour des Fjords, men tsjekkeren fikk det tungt i stigningene inn mot Norheimsund.

Dries Van Gestel (Sport Vlaanderen) holdt tritt i gruppa til Boasson Hagen, og dermed tok gårsdagens etappevinner over ledelsen i sammendraget. Nordmannen på andreplass klatret opp til plass nummer tre i kampen om den gule trøya. Timo Roosen knep anderplassen, og er 24 sekunder bak Van Gestel. Rudsbygdingen er 31 sekunder bak Sport Vlaanderen-rytteren.

– Det ble viktige bonussekunder i sammendraget. Så det er bra. Det er ikke tapt enda der.

Rittet fortsetter fredag med en 180 kilometer lang etappe fra Odda til Kopervik. Den tredje etappen er av det spurtvennlige slaget.

Les LIVE-referat fra etappen her.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!