Ensom og hevngjerrig

Lørdag ble Roy Keanes omtalte selvbiografi sluppet i England. Samme dag ble han utvist for 10. gang i United-trøya. Her er historien om den mest utskjelte idrettsmannen i Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Roy Keane er fotballens mest utfordrende og sammensatte figur. I det ene øyeblikket framstår han som en trivelig fyr med humor, i det neste en revansjelysten hevner. Men han har alltid gitt blaffen i hva andre mener, hans ærlighet er like beryktet som hans vinnervilje.

Og ærligheten har gitt ham like mange fiender og problemer, som den altoverskyggende viljen til alltid å være best og vinne. Ikke minst i disse dager får han mer enn selv han kanskje kan tåle: Fordømt av alle for en ny hevnakt og et nytt rødt kort, hans 10. på ti år i United. Fordømt for sin trang til å fortelle sannheten i sin egen selvbiografi som ble lagt ut for salg i går: Overfallet på Alf-Inge Håland kan koste ham rettssaker og flere ukers karantene, i tillegg til bøter og erstatning. Det siste tar han nok på strak arm av lønna på 90000 kroner pluss, pluss i uka.

Men utestengelse fra krigsskueplassen han elsker, fotballbanen, vil han ikke ta lett på. Det er der han viser sin storhet og sin galskap.

Roy Maurice Keane ble født i Cork i Irland 10. august 1971, og allerede som juniorspiller var han unik. Ikke for sin tekniske begavelse og kreativitet, men for sin uslitelige energi. Og så sikker på seg selv var han at han skrev til de fleste fotballklubbene i England og anbefalte seg selv. En av det irske juniorlandslagets trenere forteller at han så på seg selv som uovervinnelig og la mer svette igjen på treningsfeltet enn alle de andre - til sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer