- Ensomt på toppen

Norske fotballtrenere er ettertraktet ute i Europa - men suksesstrener Trond Sollied (41) advarer nå mot hva som venter der ute:

- Å trene lag ute i Europa er en tøff og krevende jobb. Og det er et veldig ensomt yrke, sier Trond Sollied - som så langt har ledet den belgiske klubben Club Brugge til 16 strake seirer. 11 i serien og fem i UEFA-cupen.

Etter cupfinalen la ikke Odds gulltrener Arne Sandstø (34) skjul på at hans ambisjon er å komme seg utenlands.

Ørkenvandrer

Sollied forteller litt om sine erfaringer utenfor Norge:

- Føler du deg ensom som trener i Norge, blir du som en ørkenvandrer i Belgia. Her nede får du ingen hjelp, men er alene om alt. I motsetning til hjemme, er hele kulturen preget av individuell tankegang, sier Trond Sollied.

Feil avgjørelser kan få raske, og skjebnesvangre konsekvenser.

- Taper du to kamper på rad, kan livet fort bli utrygt. Selv visste jeg hva jeg gikk til, og dro ut på et for meg gunstig tidspunkt. Hadde jeg hatt familie, ville jeg neppe blitt trener i Brugge, sier Trond Sollied.

Heltestatus

For tida har Trond Sollied heltestatus blant fansen, og stor tillit innad i klubben. Takket være den imponerende merittlista.

- Vi har vunnet alle kampene vi har spilt i august, september og oktober. Nå starter vi november med blanke ark, sier Trond Sollied.

Til daglig tenker han ikke på seirene fra i går. Bare framover.

- For at spillerne skal holde beina på jorda, er det viktig at treneren er nøktern. Dessuten er fokuset på neste kamp så stort at jeg ofte glemmer at vi også vant sist, sier den tidligere Bodø/Glimt-, Rosenborg- og Gent-treneren med 227 tippeligakamper og 22 mål for Vålerenga, Rosenborg og Bodø/Glimt.

PS! Lørdag møter Trond Sollieds unge mannskap La Louviere i cupen. I UEFA-cupen kan Rosenborg bli motstander.

SUKSESSTRENER: Motstanderne faller som fluer for Trond Sollieds klubb, Brugge.