- Enten er skytetreneren der, eller så er ingen til stede

Svendsen krever mer av skiskyttertrenerne.

ETTERLYSER BEDRE OPPFØLGING: Emil Hegle Svendsen føler damelaget får bedre treneroppfølging enn de gjør på herrelaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
ETTERLYSER BEDRE OPPFØLGING: Emil Hegle Svendsen føler damelaget får bedre treneroppfølging enn de gjør på herrelaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Emil Hegle Svendsen synes ikke landslagstrenerne bruker nok tid sammen med utøverne. Skiskytteresset vil ha trenere mer til stede i tiden framover.

Overfor Adresseavisen påpeker Svendsen at damelandslaget har hatt bedre oppfølging fra trenerhold den siste sesongen.

- Slik damelaget har det, så har de hatt to skiskyttertrenere. Vi har hatt en skytetrener og en fysisk trener. Enten er skytetreneren til stede eller så er ingen av dem til stede. Det er tungt for oss, mens damene har en av skiskyttertrenerne til stede hele tida, sier Svendsen til Adresseavisen.

Fredag vant han Svendsen sprintgullet under NM i hjembyen Trondheim. Han skjøt feilfritt i en individuell konkurranse for første gang på to år. Nå håper han at tettere samarbeid med trenerapparatet rundt landslaget kan gi mer stabile prestasjoner fra de norske herreskiskytterne.

Vil ha endringer
- Det må gjøres noe. Kanskje vi må få inn en trener til, eller at han som er skytetrener må være med hele tida. Vi må ha oppfølging hele veien, hvis ikke detter det bort, sier Svendsen.

26-åringen er blant annet kritisk til at langrennstrener Torgeir Bjørn kun er tilgjengelig per telefon i store deler av konkurransesesongen. Bjørn jobber også som ekspertkommentator for NRK.

- Vi merker at vi ikke får ting å jobbe med til neste renn. Da blir det litt kjedelig å gå. Det er mye artigere når man får oppgaver til hvert løp og kan se utvikling fra gang til gang. Det er de små detaljene som kan gjøre oss bedre, påpeker Svendsen.

Uklar framtid
Skiskytterlandslaget evaluerer sesongen samtidig med at NM foregår i Trøndelag i disse dager. Torgeir Bjørn innrømmer at han gjerne skulle hatt mer tid sammen med utøverne.

- Vi har ikke diskutert dette ferdig. I år har vi en modell som gjør at jeg er med 80 prosent, så er Ola Rawald med på resten. Det har for så vidt vært folk til stede, sier Bjørn til Adresseavisen.

Han er usikker på hva han skal gjøre neste år med tanke på at han jobber både for skiskytterlandslaget og i NRK.

- Alt er mulig. Jeg er veldig glad i å jobbe med langrenn og skiskyting både som trener og kommentator. Så må man se om man får til løsninger som er bra nok, sier Bjørn.

(NTB)