Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Enten går det bra, eller så går det over

Astrid Uhrenholdt Jacobsen om sitt tolvte forsøk i Davos.

KLAR FOR NY DYST: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har aldri lykkes i Davos. I helgen gjør hun nye forsøk på det. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KLAR FOR NY DYST: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har aldri lykkes i Davos. I helgen gjør hun nye forsøk på det. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

DAVOS (Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen er avslappet der hun kommer gående gjennom lobbyen på hotell Intercontinental i Davos. 

Det er fredag ettermiddag og mindre enn et døgn igjen til hun skal skøyte seg gjennom femten verdenscupkilometer i den problematiske mellomhøyden i den sveitsiske alpebyen. Astrid har egentlig tankene sine et helt annet sted. 

- I forhold til det som skjer i helga er det litt sånn at enten går det bra, eller så går det over. Det er litt sånn jeg ser på det. Det er ikke sånn at jeg ikke bryr meg, men fokuset mitt er først og fremst å bli ferdig med eksamen, og så er det Tour de Ski. 

Davos-utfordringen  
17. desember skal hun ha årets siste eksamen i medisin. Muntlig eksamen i indremedisin kirurgi høres ikke ut som noe som er spesielt nyttig når hun nok en gang skal forsøke seg på et renn i Davos. 

- Jeg har aldri gått bra her før, men gang må jo det skje også. Det er ikke det at jeg er så kjempedefensiv, men jeg er litt spent, sier hun til Dagbladet. 

Og det er, som du kanskje allerede har skjønt, antall høydemetere over havet som volder problemer for de fleste norske langrennsløperne i Davos. 

Astrid er ikke noe unntak. I løpet av seks år og elleve renn har hun en femteplass fra sprinten i 2010 som sin beste notering. Åttendeplassen fra 2013 er hennes beste plassering i distanserenn. 

I morgen prøver hun seg på for tolvte gang. 

- Man får kanskje ikke en så veldig rå følelse her uansett, men jeg kunne tenkt meg å få en litt råere følelse enn jeg har hatt her tidligere, sier hun og ler. 

Fullt hode
Men til tross for at forventningene til helgen ikke er de aller største, er hun overrasket over hvor bra hun har vært så langt denne sesongen. To pallplasser i den nasjonale sesongstarten og sjuendeplass totalt i verdenscupåpningen var mer hun hadde trodd på. 

- Ja, spesielt på Beito syns jeg det var overraskende bra. Jeg var egentlig veldig fornøyd med det som skjedde i Kuusamo også, men så blir Lillehammer litt under pari. Det er kanskje først og fremst fordi jeg har vært sliten, forteller Jacobsen.

Som fulltidsstudent midt i eksamensperioden har det vært mer enn nok å holde på med de siste månedene. 
 
- For min del er det sånn at når jeg er sliten i hodet fungerer ikke kroppen heller. 

- Hvordan er hodet akkurat nå, da?

- Det er litt fullt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media