- Enten går det helt inn, eller så havner jeg i bøtta

Northug vil gamble.

 Petter Northug (21) sier det får bære eller briste. Nå er han klar til å gamble.

Gamblingen skal skje i Nove Mesto 1. nyttårsdag. Da er det skøytejaktstart, og som femtemann i sammendraget er han klar på å komme seg fort opp i ryggen på de foran. Der er Simen Østensen, Lukas Bauer, Tor Arne Hetland og Maxim Vylegzjanin. Østensen er 17,1 sekunder foran. Bauer er fem sekunder foran.

- Jeg kommer til å forsøke meg på ryggen til Bauer så fort som mulig, selv om det er skummelt. Jeg er forberedt på å gi gass. Litt gambling må til. Enten går det helt inn, eller så havner jeg i bøtta. Noen sjanser må man ta.

Northug var fornøyd med å bli nummer fem på søndagens sprint.

- Jeg bommet litt i starten på finalen, men er fornøyd. Spesielt med at jeg tok inn så mye på Bauer, som ikke kom seg videre fra prologen.

EN GAMBLER: Petter Northug er klar til å gamble for å avansere i sammendraget i Tour de Ski. Trønderen ligger på femteplass sammenlagt etter tre renn. Han ble nummer fem på søndagens sprint. Foto: SCANPIX
EN GAMBLER: Petter Northug er klar til å gamble for å avansere i sammendraget i Tour de Ski. Trønderen ligger på femteplass sammenlagt etter tre renn. Han ble nummer fem på søndagens sprint. Foto: SCANPIX Vis mer