FIKK DET VANSKELIG: Marcus Hellner forsøkte å ta innpå de fire i teten på dagens jaktstart, men fikk ikke mye hjelp av løpskameratene.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FIKK DET VANSKELIG: Marcus Hellner forsøkte å ta innpå de fire i teten på dagens jaktstart, men fikk ikke mye hjelp av løpskameratene. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Enten var han ikke pigg, eller så ville han ikke dra

Skuffet Hellner mener han fikk lite hjelp av Bauer og co.

(Dagbladet): Petter Northug spurtet til seier, Dario Cologna, Maksim Vylegzjanin og Aleksander Legkov fulgte tett over streken, men for konkurrentene bak ble det en tung dag.

Marcus Hellner gjorde så godt han kunne i gruppa som jaget, men uten særlig støtte måtte han se avstanden øke til nesten halvannet minutt ved målgang.

- Det var slitsomt, og jeg fikk ikke mye hjelp i den gruppa jeg gikk i. Jeg måtte gjøre mye av jobben og da Lukas Bauer var foran gikk det ikke spesielt fort, sier svensken til NRK.

- Enten var han ikke pigg, eller så ville han ikke dra. Det var vanskelig i dag, og jeg kjente meg ikke så kjempepigg. Dessverre klarte vi ikke å ta så mye på teten, sier Hellner.

Svensken synes også han fikk lite sekunderingshjelp underveis.

- Jeg fikk ikke så mange tider mot slutten, så jeg visste ikke hvordan det gikk. Jeg prøvde å gjøre det jeg kunne, men det er vanskelig når man ikke får hjelpen man vil ha, sier Hellner.

Cologna håper på kvartetten
Dermed kan det fort ende med at de fire foran gjør opp om seieren i monsterbakken i Cavalese søndag, i hvert fall dersom de holder koken i løpet av etappene de neste to dagene.

Dario Cologna håper Tour de Ski-tittelen går til en av de fire som gikk sammen inn i tet i dag.

- Det var bra i dag, vi fikk en fin gruppe. Det var bedre enn i fjor da jeg gikk alene. Nå har vi en fin avstand til den neste gjengen, sier Dario Cologna til NRK.

- Jeg håper en av oss fire vinner til slutt, men alle er sterke, så det blir tøft de siste tre etappene, mener den regjerende mesteren.

Tre etapper gjenstår
I morgen fortsetter Tour de Ski med tre kilometer (kvinner) og fem kilometer (menn) klassisk i Dobbiaco, før turen går til Val di Fiemme. 

Der skal det først gjennomføres 10 og 20 kilometer fellesstart, før touren avsluttes med jaktstartetappen på ni kilometer:

Monsterbakken i Cavalese.