Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storstjernen LeBron noterte seg for 35 poeng

Episk LeBron James da Cavaliers tok seg til ny finale

LeBron James (33) var kampens gigant da Cleveland Cavaliers tok seg til sin fjerde NBA-finale på rad.

GIGANT: LeBron James sikret Cleveland Cavaliers deres fjerde strake finale. Foto: AP Photo/Tony Dejak
GIGANT: LeBron James sikret Cleveland Cavaliers deres fjerde strake finale. Foto: AP Photo/Tony Dejak Vis mer

Cavaliers slo Boston Celtics 87-79 i den avgjørende semifinalekampen og vant 4-3 i kamper.

James gjorde 35 poeng, bidro med 15 returer og hadde ni assist i oppgjøret.

LeBron James skal derfor spille sin åttende NBA-finale på rad. De fire første finalene i denne rekken kom med Miami Heat. Dit dro han etter å ha spilt for Cleveland Cavaliers også i årene 2003 til 2010.

- Seier, tap eller uavgjort. Nå som jeg er på tampen av karrieren skal du ikke finne noen som sier at jeg ikke gir alt på banen, sa LeBron James.

Cavaliers var det første laget til å vinne på bortebane i serien mot Boston Celtics, og Boston Celtics måtte notere sitt første hjemmetap i sluttspillet totalt.

Tøff motstand

I finalen venter enten Golden State Warriors eller Houston Rockets på Cleveland Cavaliers. Den sjuende kampen mellom Warriors og Rockets spilles natt til tirsdag norsk tid.

- LeBron James er en helt utrolig spiller. Vi spilte en strålende forsvarskamp, men likevel leverer han som han gjør, sa Celtic-trener Brad Stevens.

Golden State Warriors og Cleveland Cavaliers har møttes i de tre siste finalene. Førstnevnte ble NBA-mestere i 2015 og 2017, og Cavaliers vant i 2016.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media