Johannes Dürr ble ydmyket i comebacket

EPO-dømte Dürr fikk sjokk av Åge Skinstad i comebacket. Hylles av Northug: - En passende tilleggsstraff

EPO-dømte Johannes Dürr konkurrerte igjen i Cortina i helga, men en retur til verdenscupen er trolig milevis langt unna. Beviset på det er Åge Skinstad, som hylles av Petter Northug, Emil Iversen og sønnen.

FORHATT:  Johannes Dürr smilte bredt etter 3. plassen i Tour de Ski i 2013/14, rett bak Martin Johnsrud Sundby og Chris Jespersen og foran Petter Northug. Like etterpå testet han positivt på EPO. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
FORHATT:  Johannes Dürr smilte bredt etter 3. plassen i Tour de Ski i 2013/14, rett bak Martin Johnsrud Sundby og Chris Jespersen og foran Petter Northug. Like etterpå testet han positivt på EPO. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Øverst på Petter Northugs svarteliste står en 29 år gammel østerriker. Hans navn er Johannes Dürr og banket Northug opp monsterbakken i Val di Fiemme og stjal først den siste pallplassen i Tour de Ski fra Mosvik-ekspressen i 2013/14.

Etter den utrolige etappen sa han at han ville «ødelegge Northug». Det var ikke så smart. Da svaret på dopingprøven kom, ble uttalelsen enda dummere. Dürr testet positivt på EPO og ble bannlyst fra langrennssporten.

- Han er utestengt for livstid hos oss, men dopingdommen er jo på to år. Jeg frykter at han kommer til å anke utestengelsen og kreve å få startlisens, sa østerrikes sportssjef Markus Gandler den gang.

Northug ga et enda tydligere signal til Dürr:

- Får jeg se ham i langrennsløypa igjen kommer jeg til å slå ham knock-out. Jeg tror neppe for han stiller til start noe sted så lenge jeg er på startstreken. Det bør han ikke, sa Northug til Dagbladet.

Nå er han tilbake og deltok på en tremil i Cortina i helga. Det gikk ikke spesielt bra. Østerrikeren ble nr. 18, slått med hele ni minutter av vinner Thomas Bing.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer