-  Er aldri nervøs

Petter Rudi har så lite nerver at han nesten har problemer med å fyre seg nok opp før en kamp. Han ser på fotball som en hobby.

ULLEVAAL (Dagbladet): De som har oppfattet den hengslete midtbanespilleren som kul og rolig, har hatt helt rett. Skinnet bedrar ikke. Petter Rudi både er, og vil bli oppfattet, som en rolig type.

-  Jeg er jo aldri nervøs før en fotballkamp. Heller ikke da vi var nede i Palermo og skulle spille mot Italia. Jeg var det i grunnen ikke da jeg var yngre heller. Jeg har alltid hatt lite nerver, smiler han.

Han tror det er en fordel.

-  For meg er det det. Selv om kanskje andre blir bedre med et visst spenningsnivå. Jeg ser fortsatt på fotball som en hobby, noe som bare er gøy.

-  Men det er jo jobben din. Tar du lett på det?

-  Nei, ikke sånn å forstå. Fotball betyr enormt mye for meg. Men det føles som om det fortsatt er hobbyen min, og ikke en jobb.

Mye med

Petter Rudi er litt annerledes enn fotballspillere flest. Han roper aldri høyest, og han jåler seg aldri til for media. Og han er den i verden som er minst overrasket over at han kom rett fra landslagsmørket, og inn på Hareides førsteoppstilling mot Italia.

-  Det er vel sånn det stort sett har vært for meg. De gangene jeg har vært med, så har jeg stort sett spilt fra start. Jeg har jo vært mye skadet. Men de periodene jeg har vært frisk og i form, så har jeg spilt en del kamper, sier han.

Og han har rett i det. Av hans 37 landskamper, har han bare vært innbytter i åtte av dem. Og i de åtte kampene har han kommet inn i sju. Petter Rudi er med andre ord enten med - eller skadd.

Han har spilt landskamper under Drillo, Semb, og Hareide. Og Hareides visjoner om «Nye Norge», er ikke noe som har bitt seg fast i Rudi enda.

-  Like gøy

-  Samholdet, humøret og gleden i laget er akkurat som det var før. Jeg har alltid hatt det gøy på landslaget, og opplever ikke forskjellen som så stor.

-  Men hva er forskjellen mellom Drillo og Hareide?

-  Det er vanskelig å svare på. Jeg har jo bare vært med denne ene gangen med Åge.

Rudi spiller garantert fra start mot Hviterussland. Men om han spiller sentralt for Martin Andresen, hvis samboer venter barn, eller på høyrekanten - det er foreløpig usikkert.

-  Det er egentlig det samme. Jeg har spilt masse på begge plasser på landslaget. Formen er bra, og jeg gleder meg til å spille.

Rudis beste minne på landslaget var supermålet fra midtbanen mot Finland i 1997.

-  En ting er sikkert. Et slikt mål kommer jeg aldri til å score igjen. Jeg husker det godt. Det var en nøkkelkamp for oss å vinne, og vi storspilte, smiler han.

Vel vitende om at kampen i morgen er minst like viktig.

GOD: Petter Rudi mot Italias forsvarsskjempe Allessandro Nesta i lørdagens kamp. En hobbykamp for Moldes rolige midtbaneveteran.