Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut
AKTUELL: Dagbladets kommentator mener Kjetil Rekdal ikke kan glemmes i jakten på Norges neste trener. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
AKTUELL: Dagbladets kommentator mener Kjetil Rekdal ikke kan glemmes i jakten på Norges neste trener. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Landslagstrenerjakten:

Er alternativet en svenske, kan ikke NFF være så arrogante at de ikke vurderer Kjetil Rekdal

Med Ole Gunnar Solskjærs nei til landslagstrenerjobben er NFF i alvorlig trøbbel. Nå er Nils Johan Sembs prioriteringsliste tom for norske kandidater. 

NORGES FOTBALLFORBUND LA i utgangspunktet alle eggene i to kurver før jul, satset maksimalt på Ståle Solbakken, garderte seg med Bob Bradley og sitter nå igjen med noe som minner stygt om svarteper. Veldig lite, om noe, tyder jo på at Bob Bradley er på vei til Oslo for et andre møte med Nils Johan Semb. Og slik har jakten på Norges neste landslagstrener rast nedover den kandidatlista toppfotballsjefen presenterte fotballstyret før jul.

Med Ole Gunnar Solskjærs nei er vi egentlig ute av Norge også.

STÅLE SOLBAKKEN VAR det soleklare førstevalget, men sa nei etter to møter og lang tid i tenkeboksen. Det var ikke direkte uventet gitt FCK-trenerens kontrakt og dobbeltansvar i København.

FRA UNGARSKE VIDEOTONS treningsleir i Dubai takket Henning Berg høflig nei til samtaler fordi timingen for hans del ikke kunne vært verre. Han var smigret over å bli spurt, men dessverre. På tabelltopp etter bare en halv sesong i Ungarn var ikke det å forlate klubben et tema. Og med Ole Gunnar Solskjærs kjappe konklusjon om at han ønsker å fortsette i Molde er det egentlig bare én nordmann igjen som fyller NFFs spesifikasjonskrav til jobben.

Og han vil NFF (helst) ikke snakke med.

KJETIL REKDAL HETER han og rykker stadig framover i køen. Om vi skal ha en norsk trener vel å merke. For selv om Dag-Eilev Fagermo i Odd og Kåre Ingebrigtsen i Rosenborg er norske suksesstrenere med veldig mye av den faglige kompetansen, så nei.

Fagermo fordi han ikke har internasjonal erfaring.

Kåre Ingebrigtsen fordi to jubelår på Lerkendal ikke er nok.

VÅLERENGAS SPORTSDIREKTØR HAR så langt ikke hørt et pip fra Ullevaal Stadion. Det er et standpunkt Semb og kompani bør ta opp til vurdering. For det kan ikke være sånn at Kjetil Rekdals mange kritiske og til dels også syrlige kommentarer om regimet er det som holder ham utenfor, tar du bort en treners selvforherligende rett til å vite best selv kan du jo legge ned hele bransjen.

Og:

I motsetning til de tre andre som var med på å spille oss fotballgale på 90-tallet, kan Kjetil Rekdal tenke seg jobben.

NØDENS STUND ER kommet til Ullevaal Stadion og hvis NFF er villig til å svelge unna noen fluer bør i hvert fall Kjetil Rekdal kunne diskuteres. Om ønsket er en nordmann for Norge. Alternativet slik jeg ser det nå er jo en arbeidsledig svenske. Og det vil i hvert fall ikke Fotball-Norge ha. Ikke fordi herrene Erik Hamrén og Hans Backe ikke kan sitt fag, kompetansen er det nemlig ingen som betviler.

Men fordi det ikke pirrer.

EN LANDSLAGSTRENER SKAL ikke bare trene laget, han skal også selges inn til folket og samarbeidspartnere. Ja, tabellen(e) er selvfølgelig viktig. Men det er bunnlinja også. Og fordi den øverste hylla synes å være tom om ikke Bob Bradley mot formodning skulle komme og redde oss (det er jo ikke offisielt at han har takket nei til videre samtaler), og den andre ble tømt med svarene til Henning og Ole Gunnar Solskjær, er kanskje tida inne for å tenke nytt.

DET ER IKKE prat Fotball-Norge vil ha nå. Det er handling, gjenreist vinnermentalitet og tydelig krav. Unnskyldende retorikk fra fotball-akademia tok oss (heller) ikke til sluttspill. Bare til 84. plass på FIFA-rankingen. Vi var nemlig ikke 17 minutter unna EM 2016 slik forklaringen lød. Vi var lysår. Og er det en landslagsgarderobe som har virket i den norske fotballhistorien så er det den vi hadde på 90 tallet.

Ikke fordi det var trenerens sterke side, men fordi spillerne skjønte det var deres ansvar å ta ansvar.

NORGE TRENGER EN trener som kan gjenreise den mentaliteten. En som stiller tydelige krav. En som vet hvor vondt det er å tape. Ja, som de facto hater det. En hvis fotballøye er brutalt ærlig. Og Kjetil Rekdal kan være en sånn type satt i de riktige omgivelsene.

Der NFF er nå vil det være i overkant arrogant og ikke løfte på den steinen også.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media