- Er ansatt som landslagssjef

Åge Hareide inngikk allerede i oktober en muntlig avtale med Norges Fotballforbund (NFF) om å bli ny norsk landslagssjef. Dette hevder to meget tunge kilder overfor Dagbladet.

I øyeblikket sitter Åge Hareide på et skriftlig tilbud fra Fotballforbundet om å overta som landslagssjef etter Nils Johan Semb. Enten om et døgns tid, eller etter sommerens fotball-EM i Portugal.

- Dagbladet har snakket med flere kilder vi betrakter som både tunge og pålitelige. To av dem sier at du er ansatt som landslagssjef...

- Da vet i så fall de mer enn meg, sier Åge Hareide til Dagbladet.

Han karakteriserer utviklingen i saken som udramatisk, selv om han sitter på et skriftlig tilbud fra Fotballforbundet bare ett døgn før Semb kan be om å bli løst fra kontrakten og flere sentrale spillere gir seg med landslagsfotball.

Fristende

Hareide innrømmer at tilbudet setter ham i en vanskelig situasjon - selv om det oser luksus av problemstillingen:Norge eller Rosenborg.

- Det er emosjonelt vanskelig. Jeg er litt delt i skallen. Jeg har det veldig bra her jeg er, men selvsagt er det fristende å trene et norsk landslag, sier Hareide til Dagbladet.

Men han vil ikke at samvittigheten skal bli like dårlig som timingen.

- Jeg kan ikke ha med meg et etterslep av dårlige relasjoner fra Rosenborg inn i en jobb som landslagssjef. Jeg har et ansvar for de som har satset på meg og backet meg opp, sier Hareide.

- Og som landslagssjef må du selvsagt ha et godt forhold til Rosenborg, fastslår han.

Umulig kombinasjon

I tillegg til den åpenbare sportslige utfordringen som ligger i jobben som landslagssjef, ser Hareide også gode familiære grunner. Før han kom til Trondheim, bodde han i Danmark i flere år mens han trente både svenske Helsingborg og Brøndby. Det har blitt mange og lange perioder borte fra familien.

- Det er stor forskjell på 60 kamper i året og 10- 12.

- Hva med å kombinere Rosenborg og Norge?

- Det ser jeg på som veldig vanskelig, antakelig umulig. Man må være hundre prosent til stede ett av stedene.

Forstår situasjonen

Hareide har informert Rosenborg-ledelsen om tilbudet fra Fotballforbundet, og diskutert saken med flere sentrale personer i klubben.

- De er veldig åpne og greie i sånne typer saker. De vet at folk kommer, utvikles og forsvinner. Og jeg har inntrykk av at de forstår min situasjon, sier Hareide.

Sportsdirektør Rune Bratseth forholder seg til det Hareide har sagt i møter dem imellom:

- Han blir hos oss.

Samtidig påpeker Bratseth at ting skjer fort innenfor fotballen - og at man aldri kan utelukke noe som helst.

- Kommer Real Madrid og vil ha Åge Hareide, ja, så går Hareide til Real Madrid, sier Bratseth til Dagbladet.

Og forstår at Hareide går rundt med delt skalle disse dagene.

- Kanskje er dette en mulighet man bare får en gang i livet, samtidig settes Rosenborg i en vanskelig situasjon, sier Rune Bratseth til Dagbladet.

<B>FRISTES AV NFF: </B> Rosenborgtrener Åge Hareide koste seg på Ullevaal etter at laget hans sikret cupfinaleseier mot Bodø/Glimt, og har ikke noe imot å få Oslo som framtidig arbeidsby. - Selvsagt er det fristende å trene et norsk landslag, sier Hareide til Dagbladet.