- Er bare idrett

Arvesen lar seg ikke knekke av 32. plassen i OL.

BEIJING/ OSLO (Dagbladet.no): • Dagbladet.no fulgte hele etappen direkte

- Jeg var ikke god nok, og tre runder før mål skjønte jeg at dette ikke kom til å gå. Konklusjonen er likevel at det ikke er noen sure miner eller grunner til å henge med hodet. Jeg hadde ingen superdag, men heller ingen dårlig dag. Det var en fin opplevelse, og tross alt er det bare idrett oppsummerer en smilende Kurt Asle Arvesen etter blodslitet i over 90 prosents luftfuktighet og 30 graders varme i åsene rundt Den kinesiske mur.

Da kjøret virkelig begynte på den siste runden klarte ikke Arvesen å henge med da lagkameraten fra CSC Andy Schleck slo an tonen med noen monsterrykk i den siste bakken. Luxembourgeren fikk med seg spanske Samuel Sanchez og den italienske veteranen Davide Rebellin.

Sanchez-gull

Da Fabian Cancellara kom susende opp fra ingemannsland mot slutten dro den råsterke sveitseren med seg Alexander Kolobnev og Michael Rogers i dragsuget, og det var sekstett som skulle gjøre opp om medaljer av edleste valør på landeveien.

Sanchez orket og ville mest, og spurtbeseiret Rebellin og Cancellara med god margin. Dermed ble det spansk gulljubel i skyggen av muren, selv om Alejandro Valverde i utgangspunktet var esset i spanjolenes kortstokk på forhånd. 

- På en måte er jeg litt overrasket over at jeg skulle klare dette, men på den annen side visste jeg at formen min var veldig bra. Jeg klarte tross alt sjuendeplassen i Tour de France, men det var med større favoritter enn meg i dette løpet. Både Paolo Bettini og Alejandro Valverde var jo tippet av mange, slo Samuel Sanchez fast etter løpet, ifølge NTB.

Spesielt sykkelløp

FORNØYD MED LAGET: Kurt Asle Arvesen(midten) var fornøyd med innsatsen til lagkameratene Edvald Boasson Hagen (t.v.), Gabriel Rasch (t.h.) og Lars Petter Nordhaug (ikke avbildet). Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
FORNØYD MED LAGET: Kurt Asle Arvesen(midten) var fornøyd med innsatsen til lagkameratene Edvald Boasson Hagen (t.v.), Gabriel Rasch (t.h.) og Lars Petter Nordhaug (ikke avbildet). Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Kurt Asle Arvesen hadde for lengst strukket våpen, og rullet over målstreken på en forglemmelig 32.plass. Det viste seg umulig å henge med da krampetendensene meldte seg to runder før mål, selv om Arvesen mener han hadde spist og drukket godt gjennom hele rittet.

- Jeg prøvde så godt jeg kunne å riste løs i lår og bein for å få oksygen ut i muskulaturen. Jeg hadde rett og slett ikke bein i dag, forteller Arvesen etter målgang, som sier det ble et spesielt sykkelløp.

- Det var ingen som hadde krefter til å angripe før på slutten. Da er det mulig for en kar som Cancellara. Han er i superform, men hadde temperaturen vært lavere hadde det ikke gått. Det er uansett ikke overraskende at de to beste lagene, Spania og Italia, tok gull og sølv, selv om Sanchez ikke var blant forhåndsfavorittene, påpeker Norges kaptein på landeveien.

Kjørte som et lag

Selv om verken Arvesen eller Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch og Lars Petter Nordhaug hadde noen toppdag på sykkelsetet. Likevel mener eresfjordingen at det var en solid laginnsats.

- Vi kjørte som et lag, og jeg er veldig fornøyd med innsatsen. Jeg fikk all den støtten jeg skulle, og det hadde ikke forandret noen ting om flere hadde vært med lengre inn. Man må tråkke pedalene selv på den siste runden, understreker Arvesen, før han plutselig spør om hva klokken er.

CSC-rytteren har nemlig billetter til de norske håndballjentenes åpningskamp, men med bare snaut halvannen time til avkast og en tilsvarende lang biltur, bestemmer han seg for å droppe det.

• Dagbladet.no fulgte hele etappen direkte

- Er bare idrett
GULLVINNER: Samuel Sanchez hadde mest å spa på med mot slutten og spurtbeseiret sølvvinner Davide Rebellin med god margin.