- Er blitt bedre krigere

BRYNE (Dagbladet): - Sammenliknet med fjorårssesongen, er vi blitt bedre krigere. Vi er også blitt tøffere, sier RBK-kaptein Erik Hoftun til Dagbladet etter gårsdagens ettmålsseier.

De fleste motstanderne bruker fysikken for å prøve og kjempe RBK ut av stilen.

- For å stå imot er vi nødt til å vise muskler. I motsetning til før er det ikke noe som heter lette kamper. I alle tre bortekampene i år har vi vært tøffe, uten at det har gått utover vårt eget spill, sier Erik Hoftun til Dagbladet.

Rosenborg-trener Ola By Rise mener Bryne er en av de vanskeligste å møte i Tippeligaen.

- Bortekampen på Jæren er en av de verste vi har hele sesongen. I fjor spilte vi 3- 3, i går vant vi med ett mål. Jeg er veldig godt fornøyd med resultatet, men litt skuffet over andreomgangen spillemessig, sier Ola By Rise.

- Etter pause tenkte vi mye trygghet framfor å angripe. Likevel burde vi vunnet mer, sier matchvinner Frode Johnsen.

Han satte inn seiersmålet på et perfekt gjennomspill fra Fredrik Winsnes.

- For meg var det bare å vippe ballen over keeper, ned i det venstre hjørnet, sier Johnsen.

Nils Arne Eggen var i konfirmasjon til det eldste barnebarnet sitt i går og overlot hele treneransvaret til Ola By Rise.

- Utfallet ble tre viktige poeng i en veldig vanskelig kamp. Det er det all grunn til å glede seg over. Det er ikke noen selvfølge at RBK alltid vinner, sier By Rise.

16. mai kommer Strømsgodset til Lerkendal - til fullt hus.

- Selv om lette kamper er historie, er Strømsgodset et lag vi bør slå hjemme, sier Hoftun.

Viking-seieren i går betyr at trønderne må vente med å innta tabelltoppen.

- Men det kommer nok til å gå som det pleier. RBK vil stige i prestasjoner hele tida og være på topp på høsten. Det er i hvert fall planen, sier Erik Hoftun.

Bryne sto og prøvde, men hadde ikke kapasitet nok til poeng i går. Foran mål gikk det litt for mye i stå. De nærmeste dagene skal den danske midtbanespilleren Peter Knutsen (28) trene med klubben. Han er venstrebeint midtbanespiller, har 18 kamper for italienske Bari og spiller nå i AB i København.

<B>VISTE MUSKLER:</B> - I motsetning til før er det ikke noe som heter lette kamper, mener RBK-kaptein Erik Hoftun.