- Er blitt passiv og mindre engasjert

Nå skal Nordlie bli Tøffe-Tom igjen.

GARDERMOEN (Dagbladet.no): Med en bløt melkesjokolade i baklomma var det en selvransakende Tom Nordlie som møtte pressen dagen etter det pinligste tapet i Lillestrøms historie.

LSK-treneren føler at han har mistet det som tidligere har vært hans varemerke på benken - temperatur og engasjement, tidvis litt i meste laget.

Etter UEFA-cupfadesen mot Kärejéng lover LSK-treneren finne tilbake til «seg sjæl».

- Alle var dårlige, og jeg var dårlig. Jeg har gått på akkord med min egen trenerstil. Ubevisst er jeg blitt opptatt av å tilfredsstille de som mener jeg bør være annerledes enn den jeg egentlig er. Jeg er blitt mer passiv og mindre engasjert. Jeg må være mer mitt gamle jeg, sier Nordlie.

Nekter for dårlig norsk nivå

LSK-treneren har ofte gitt uttrykk for at han fått et ufortjent stempel som sinnatagg og kjeftesmelle. Etter oppvaskmøtet for to uker siden var Nordlie så skuffet over hvordan han ble framstilt at han gikk til det skritt å bare være tilgjengelig i forbindelse med trening og kamp.

- Når jeg leser at jeg har kjefta så spillere har begynt å grine, som ikke er tilfelle, får jeg enda mer et stempel som ikke er riktig. Jeg er best når jeg er meg selv, og ingen andre. Det skal jeg være framover, sier Nordlie.

Men om Nordlie finner tilbake til sitt gamle jeg hjelper ikke på det faktum at LSK er ute av Europa. Fadesen gjør det vanskelig å tro noe annet enn at det sportslige nivået i Tippeligaen har falt de siste årene.

- Er blitt passiv og mindre engasjert

Nordlie er av en annen oppfatning.

- Man skal ikke straffe andre norske lag for det vi selv har gjort. Det må vi ta ansvar for. Å generalisere nivået generelt etter de to kampene blir feil. Det var ikke representativt for Lillestrøm, og det var ikke representativt for norsk fotball. Det er i hvert fall ikke representativt for det nivået vi har vært på tidligere i år.

- Men når Brann ryker for Åtvidaberg i fjor og dere for Kärejang i år, er det ikke så rart at folk tviler på nivået?

- Brann nedprioriterte UEFA-cupen. Det tok de kritikk på, og har skjerpet seg nå. Vi prioriterte det høyt og mislyktes. Det er en ærlighet og en erkjennelse, sier Nordlie til Dagbladet.no.

- Enormt tilbakesteg

Noe tilsvarende oppvaskmøte nå som det var sist så verken Nordlie eller Fjørtoft noen grunn til. For det var visstnok ikke viljen det sto på denne gangen - det var evnene. For selv med overlegent ballinnehav, klarte ikke Lillestrøm å skape én målsjanse på 90 minutter.

- Den eneste gode nyheten for LSK i dag er at vi bare kan bli bedre. For lenger ned går det ikke an å komme. Det er et enormt tilbakesteg med de høye ambisjonene vi har i LSK, sier manager Jan Åge Fjørtoft.

Enkelte har hevdet nivået på LSKs overmenn, Kärejéng, bare tilsvarer norsk 2. divisjon.

- Er blitt passiv og mindre engasjert

- Er du enig, Nordlie?

- Det er umulig å si. De var ikke fullt så dårlige som folk skal ha det til. Men jeg gir F i om de holder 1. divisjonsnivå eller 2. divisjonsnivå. Hvor gode var Nybergsund når de slo ut Vålerenga? kontrer Nordlie

<B>DELTE UT MELKESJOKOLADE:</B> Tom Nordlie innledet med å dele ut bløt melkesjokolade da han møtte pressen utenfor ankomsthallen på Gardermoen.
<B>SELVRANSAKENDE:</B> Tom Nordlie vil finne tilbake til sitt gamle, mer temperamentsfulle jeg.
FIKK STOR OPPMERKSOMHET:</B> Men Tom Nordlie kunne nok vært oppmerksomheten foruten etter fadesen i Luxemburg.