Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Er Brann eller Rosenborg det beste laget i Norge?

Stem fram den beste elleveren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De lokale aviskommentatorene klarer ikke å gi et klart svar når Dagbladet.no ringer med følgende spørsmål:

- Er Brann eller Rosenborgs ellever den beste før seriefinalen søndag?

- Jeg vil si at det kvalitetsmessig er ganske jevnt, sier Tore Strand, sportskommentator i Bergens Tidende.

- Mann for mann er nok Brann like bra som Rosenborg, men sånn det ser ut nå har Rosenborg et bedre kollektiv. Laget ser også ut til å være i bedre form, sier Kjetil Kroksæter, fotballkommentator i Adresseavisen.

Bedre reserver

Det er Strand enig i, men han heller mot at Branns sterke innbytterbenk kan bli avgjørende.

- Jeg tror nok Brann har flere nøkkelspiller på benken enn Rosenborg. Vi har både Migen Migelli, Thorstein Helstad og Ardian Gashi.

Sier Strand, som er redd for at RBK stikker av med seriegullet. Ikke fordi Brann taper søndag.

TØFFE DUELLER: Per Ciljan Skjelbred og Martin Andresen knivet på midten under våroppgjøret på Lerkendal, som endte 0-0. Foto: SCANPIX
TØFFE DUELLER: Per Ciljan Skjelbred og Martin Andresen knivet på midten under våroppgjøret på Lerkendal, som endte 0-0. Foto: SCANPIX Vis mer

- Rosenborg har vært bedre i høst. Derfor tror jeg Brann vinner denne kampen, de gjør akkurat det motstatte av det vi forventer. Men til slutt tror jeg Rosenborg vinner, selv om Brann kan vinne én enkeltstående kamp.

Kroksæter tror på uavgjort søndag, han er helt sikker på at Brann hever seg etter den tafatte matchen mot Lyn.

- De virket litt resververte og utrygge mot Lyn, og jeg tror de vil være mer aggressive nå. Utgangspunktet er litt annerledes nå, siden de vinne. Jeg tror likevel at det kollektive spillet til Rosenborg kan bli avgjørende utover i kampen, sier Adressa-kommentatoren.

Tålte ikke å lede

Strand forteller om elektrisk stemning i Bergen før matchen om tre dager. Brann er tilbake der de ofte er, i utfordrerposisjon.

- Det er ting som tyder på at Brann ikke har tålt å lede Tippeligaen. De har rotet bort tretten poeng på en halv sesong, sier Strand.

- Hva er Branns problem?

- Billige baklengsmål, og for mange av dem. De har sluppet inn nesten ett mål mer per kamp i høst enn i vår.

image: Er Brann eller Rosenborg det beste laget i Norge?

Men det er selvsagt hele elleverens skyld, fotballfaglig, mener aviskommentatoren.

Den samme elleveren som er akkurat like god som Rosenborgs. Eller?

Det grønne papiret

FireFireTo-redaktør Tom Stalsberg sier til Dagbladet.no at Branns ellever burde vært den beste, fordi midtbanen er sterkest og fordi Kristjan Ørn Sigurdsson er en ypperlig midtstopper.

Men:

- Rosenborg-veteranene viser at et lag på papiret, som i utgangspunktet virker dårligere, er bedre når de kommer på det grønne papiret.

TV2 ekspertkommentator Nils Johan Semb vil heller ikke fastslå om Brann-laget er bedre enn Rosenborgs.

- Det er ikke noe enkelt svar å gi på det. Det her er to jevngode lag med tanke på spillerstall, det er ikke så stor forskjell, sier Semb til Dagbladet.no.

SERIEFINALE: Bengt Sæternes og Bjørn Tore Kvarme møtes igjen på søndag.