Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League:

Er Christian Pulisic (18) USAs kommende superstjerne? - Jeg er ikke så imponert

Amerikanerne håper på Borussia Dortmund-talentet.

FRAMTIDEN? Christian Pulisic, her i duell med Bayerns Arturo Vidal. Foto: NTB Scanpix / AFP / Christof STACHE
FRAMTIDEN? Christian Pulisic, her i duell med Bayerns Arturo Vidal. Foto: NTB Scanpix / AFP / Christof STACHE Vis mer

(Dagbladet): Christian Pulisic (18) er den yngste utenlandske målscoreren i Bundesliga noensinne, og den yngste til å score for det amerikanske landslaget noensinne.

Med stadig mer tillit i Borussia Dortmund øker forventningene i USA - har de endelig funnet superstjernen som skal bikke fotballinteressen over i det ekstreme?

- Etter amerikansk standard har Pulisic potensial til å bli en global superstjerne. Ingen tidligere spillere kan sammenliknes, sa Dortmunds markedsdirektør Carten Cramer i et intervju nylig.

Eurosports Bundesliga-kommentator Eivind Bisgaard Sundet er ikke like sikker.

- Jeg er ikke så fryktelig imponert, må jeg innrømme, sier Sundet til Dagbladet.

- Sammenliknet med for eksempel Ousmane Dembele på den samme midtbanen, så er ikke Pulisic på samme nivå ut fra det jeg har sett. Han er hurtig, god teknisk, men det skorter litt på fotballforståelsen. Han mangler litt på å gjøre de rette valgene rett og slett, mener Sundet.

Attraktiv merkevare

Eurosport-kommentatoren påpeker at Christian Pulisic er født og oppvokst i USA, og at det skiller ham fra mange av de andre amerikanske håpene i Tyskland, som flere er født i Europa med amerikanske fedre.

- Jeg har en følelse av at hypen handler mye om den biten, at Pulisic er veldig attraktiv markedsmessig, sier Eivind Sundet.

18-årige Pulisic signerte for Borussia Dortmund i 2015, etter å ha spilt fotball i hjemlandet hele oppveksten. Pulisic' far er tidligere proff innendørsspiller, og også moren til unggutten spilte fotball i college-alder.

Etter mer spredte innhopp for Borussia Dortmund i fjor, har Pulisic fått mer jevnt med spilletid av trener Thomas Tuchel denne sesongen, og har scoret tre ganger i den tyske toppdivisjonen.

Talentfabrikker

Han er imidlertid ikke den eneste spennende spilleren som skal i aksjon i kveld, møtet mellom Borussia Dortmund og Monaco viser fram mye av det mest lovende europeisk fotball har å by på.

- Personlig gleder jeg meg til å se Bernardo Silva, Dembele har vi allerede nevnt, og så har du så klart Pierre-Emerick Aubaneyang, som er den neste store spisstjernen, sier Eurosport-kommentator Eivind Sundet.

Dortmund-trener Thomas Tuchel forventer en tøff kamp mot en spennende motstander.

- Monaco har mange toppspillere. De har enormt med talent både individuelt og som lag. Vi må jobbe hardt for å stoppe dem, men vi må fokusere på våre egne styrker, sier tyskeren, ifølge Deutsche Welle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media