Er Danmark klar for norsk landslagssjef?

Solbakken ikke avvisende - men usikker på om danskene vil.

(Dagbladet.no): Da Åge Hareide mislyktes for andre gang på rad med å ta Norge til et sluttspill, avviste Ståle Solbakken raskt at han var en aktuell etterfølger. På sikt utelukket derimot ikke FCK-treneren at han kunne være en mann for Norge.

- Alle trenere vil synes at det er noe ekstra med å være trener for sitt eget land. Det vil være en stor ære for meg, sa han til danske BT forrige måned.

I et ferskt intervju med samme avis åpner nå Solbakken for å bli dansk landslagssjef om noen år. Om danskene eventuelt ville ønsket ham, er han mer usikker på.

For til tross for suksessen med FCK, forbinder mange dansker fortsatt norsk fotball med noe destruktivt og primitivt.

- Jeg er slett ikke sikker på at danskene er klare for en nordmann som landslagstrener. Man kan jo se hva en landskamp mellom Danmark og Norge setter i gang. Om Drillo-stil og alt det der. Jeg må bare si at ikke alle nordmenn er like, sier Solbakken til BT.

Klar for Ståle

I likhet med Norge greide ikke Danmark å kvalifisere seg til neste sommers EM-sluttspill. I ei tøff gruppe blei danskene bare nummer fire, bak Spania, Sverige og Nord-Irland.

Landslagstrener Morten Olsen fikk hard medfart i dansk presse, og mange skrek på et trenerskifte. En av dem som ble trukket fram som den heteste kandidaten, var Ståle Solbakken.

IKKE AVVISENDE: Ståle Solbakken åpner nå for å bli dansk landslagstrener om noen år, men han er ikke så sikker på hva danskene ville tenkt om en nordmann som trener for nasjonens fotballstolthet. Foto: AFP
IKKE AVVISENDE: Ståle Solbakken åpner nå for å bli dansk landslagstrener om noen år, men han er ikke så sikker på hva danskene ville tenkt om en nordmann som trener for nasjonens fotballstolthet. Foto: AFP Vis mer

«Ståle Solbakken har i FCK skapt et lag med struktur, ærgjerrighet og ekstrem tydelighet i spillet. Ikke så bygget på vakker fotball, men uten å gjøre totalt knefall for resultatfotballen, lever jeg som estetiker fint med FCK så lenge de kvalifiserer seg til Champions League og UEFA-cup.» skrev sportssjefen i BT, Peter Bruchmann.

Den gang ble Morten Olsen tatt i forsvar av nettopp Solbakken, som også forsikret at han «aldri hadde tenkt i de baner» på spørsmål om jobben som dansk landslagssjef.

Er Danmark klar for norsk landslagssjef?
<B>IKKE SÅ POPULÆR LENGER:</B> Danske aviser krevde Morten Olsens hode på et fat etter den siste kvalikfiaskoen.