Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Er David James årets spiller?

Disse seks spillerne er nominert.

(Dagbladet.no) I dag ble det offentliggjort hvem spillerne selv plukket ut som de beste i Premier League denne sesongen.

De fleste på nominasjonslista er selvskrevne.

Cristiano Ronaldo ble kåret til Årets spiller av spillerforeningen i fjor, og er en het kandidat til å stikke av med utmerkelsen denne sesongen også. Portugiseren har scoret 37 mål for Manchester United siden august - de fleste av dem fra midtbaneposisjon.

Hvis Premier League-spillerne stemmer fram Ronaldo igjen, er det bare andre gangen i kåringens 34 år lange historie at en spiller hedres to år på rad. Thierry Henry fikk pokalen i både 2003 og 2004. Samtidig vil det være femte gangen de siste sju åra en utlending stikker av med prisen.

Arsenal-duoen Cesc Fabregas og Emmanuel Adebayor er også plukket ut. Noen vil kanskje savne Aleksander Hleb - som har vært tidvis fantastisk. Og Mathieu Flamini - som har vært strålende den siste tida.


I stedet har spillerforeningen valgt ut Steven Gerrard og Fernando Torres. Spanjolen har imponert kraftig i sin første sesong i England, og Gerrard har på mange måter vært hjernen bak Torres-suksessen.

Den siste spilleren på nominasjonslista Portsmouth-keeper David James. Hvis han mot formodning blir stemt fram blir den første gang på 30 år en keeper vinner. Peter Shilton ble kåret til Årets spiller i 1978.

Ronaldo, Torres og Fabregas er også nominert i klassen for en yngre garde, sammen med Gabriel Agbonlahor, Ashley Young og Micah Richards.

image: Er David James årets spiller?

I tida framover skal spillerne selv stemme fram sine favoritter. Vinnerne blir presentert under en gallamiddag i London 27. april.

NOMINERT: Portsmouth-keeper David James er blant de seks nominerte til Årets spiller. Foto: AFP
NOMINERT: Portsmouth-keeper David James er blant de seks nominerte til Årets spiller. Foto: AFP Vis mer
VANT I FJOR: Cristiano Ronaldo ble kåret til Årets spiller av kollegaene for ett år siden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media