- Er der for pengene

Ferguson tror Svennis valgte City for lønna.

Kampstart 14.30. Følg kampen direkte her

(Dagbladet.no): Alex Ferguson og Sven-Göran Eriksson har aldri vært perlevenner. Med Svennis på plass som byrival i Manchester City, ser ikke forholdet ut til å bli varmere.

United har hatt sin verste sesongstart på åtte år, og trenger tre poeng borte mot City. Kanskje er det derfor han nå sender avgårde et par spark mot Eriksson?

Sir Alex har allerede takket nei til å ta en drink med svensken etter kampen, og fortsatte i dag med å spekulasjoner om hvorfor den tidligere landslagssjefen valgte nettopp Manchester City. Ifølge skotten er det bare ett svar: Penger.

På spørsmål om Ferguson var overrasket over at Eriksson ville tilbake til England, etter all avisslakten og uroen som fulgte ham som landslagstrener, sa United-sjefen:

– Nei, han fikk nok det beste økonomiske tilbudet i England. Det passer nok Sven veldig godt, sier Sir Alex ifølge The Guardian.

– Tåpeligheter

Eriksson hadde lite til overs for rivalens spekulasjoner.

HEVER TEMPERATUREN: Manchester City har hatt 12 managere i løpet av de 20 årene Alex Ferguson har vært i Manchester United. Få har vært nære venner av skotten, og det er ikke Svennis heller. Ferguson sier svensken valgte England og City for pengenes skyld. Foto: SCANPIX
HEVER TEMPERATUREN: Manchester City har hatt 12 managere i løpet av de 20 årene Alex Ferguson har vært i Manchester United. Få har vært nære venner av skotten, og det er ikke Svennis heller. Ferguson sier svensken valgte England og City for pengenes skyld. Foto: SCANPIX Vis mer

– Jeg vil ikke engang diskutere slike tåpeligheter. Hvorfor skal jeg det? Jeg tok denne jobben fordi, nummer én, jeg vil jobbe i England, det vil alle. Nummer to: dette er en stor klubb, og nummer tre, fordi eierne har et stort prosjekt på gang her. Det er grunnene til at jeg sa ja.

Svennis sier altså at han ikke kom for pengene, men sier bankboka vil avgjøre om klubben har suksess eller ikke.

– Min jobb her er å få klubben høyere på tabellen. Hvor høyt vi kan nå, kommer dessverre an på hvor mye penger vi kan bruke. Hvor mye vi kan investere i spillere og hvor mye vi kan investere i spillerutvikling.

De to rivalene kommer til kampen med vidt forskjellig utgangspunkt. City har startet sesongen med to seire på rad, mens United har to uavgjorte, og allerede ligger fire poeng bak både City og Chelsea.

For United er både Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo ute. Engelskmannen med skade, portugiseren med karantene etter utvisningen sist.

- Er der for pengene
UTESTENGT: Cristiano Ronaldo må stå over dagens kamp, etter det røde kortet han fikk mot Portsmouth sist.
JUNIOR: Peter Scmeichel var en gigant i Manchester United. I dag står sønnen Kasper mellom stengene for rivalene fra City.