- Er der jeg skal være før VM

Vukicevic vant sitt sjette strake NM-gull.

I RUTE: Christina Vukicevic vant 100 meter hekk for kvinner under NM i Friidrett på Lillehammer. Hekkeløperen bedyrer at hun er i rute til VM i Berlin. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
I RUTE: Christina Vukicevic vant 100 meter hekk for kvinner under NM i Friidrett på Lillehammer. Hekkeløperen bedyrer at hun er i rute til VM i Berlin. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Christina Vukicevic vant sitt sjette strake NM-gull på korthekken i Lillehammer søndag og viste at hun er i rute til VM.

Hun stormet inn til 13,07 sekunder i et løp hun i det store og hele var fornøyd med, selv om mesterskapsrekorden til Lena Solli Reimann på 13,02 fra 1995 overlevde også årets mesterskap.

- Jo da, jeg er fornøyd med dette, men jeg kjente også at fredagens løp i Stockholm fortsatt satt i beina. Da var jeg så skuffet at jeg ikke jogget ned etter løpet, og det merket jeg på beina nå, sa Christina Vukicevic til NTB.

Hun har satt norsk rekord med imponerende 12,74 sekunder denne sesongen.

Ved siden av det har hun vunnet gull i U23-EM, men det har også vært enkelte løp som har vært under pari.

- Jeg har opplevd alt denne sesongen, både fugl og fisk og midt imellom, men tiden her i NM er jeg fornøyd med, og den viser at de som har spekulert i at jeg kan ha mistet formen tar feil. Gullet i EM for bare 14 dager siden viser at jeg er der jeg skal være før VM i Berlin, sa Vukicevic.

Har kontroll

- Jeg føler at jeg har god kontroll før VM, og nå kommer jeg til å ta det rolig noen dager før jeg setter i gang med ganske intensiv hekktrening i en uke. Da skal jeg være klar til å yte maks i Berlin. Først og fremst satser jeg på å komme meg gjennom forsøket. Dersom det går så greit som jeg håper er målet at jeg kanskje kan nå en semifinale.

- Jeg føler i alle fall at jeg har mye mer å gjøre i VM enn hva tilfellet var i Osaka for to år siden. Da var jeg med som lærejente, perset med ett hundredel, men ble slått ut i forsøket. Selv om jeg fortsatt er ung, føler jeg meg mye mer klar for VM nå, sa hun.

Hun sa også at prestasjonen i NM må ses i sammenheng med at hun har vært gjennom veldig mange konkurranser i det siste.

Det har også gått utover treningen, for nå er det lenge siden hun har hatt skikkelige treningsøkter.

- Pappa har vært borte i 14 dager, og i den perioden har jeg vært overlatt litt til meg selv rent treningsmessig. Men nå er han tilbake igjen for fullt, og det er godt å få treningen tilbake på rett spor igjen, sa hun.

To NM-gull

- Det er forresten ikke så mange fedre her som kan skilte med to NM-gull, sa Christina som ikke la skjul på at lillebrorens aller første NM-gull på korthekken fredag også inspirerte henne.

- Vladimir kommer til å bli den viktigste treningspartneren min i årene som kommer. Han kommer nok til å løpe betraktelig fortere enn meg, men jeg er overbevist om at vi kan hjelpe hverandre mye på trening likevel, mente Christina.

Seks strake mesterskap på korthekken har hun etter søndagens seier. Det er også blitt en kongepokal. Den vant hun Bislett for tre år siden.

- Tiden min her holder ikke til kongepokal, men den bør gå til Margrethe Renstrøm. Hennes prestasjon er stor, og hun slo en legendarisk rekord. Jo, hun fortjener kongepokalen i år, mente Vukicevic.

- Nå gleder jeg meg til VM i Berlin. Det håper og tror jeg kan bli en positiv opplevelse, sa hekkløperen som har en egen evne til å heve seg i mesterskapene. Det har hun gjort i alle år, og derfor er det virkelig grunn til å ha forventninger om gode prestasjoner

(NTB)

 


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer