Er det bestefar i løypa? Nei, det er Didier Cuche

Avsluttet karrieren på treski.

STIVBEINT, MEN STILIG: Bekledningen var mer elegant enn kjørestilen da Didier Cuche kjørte sitt siste verdenscuprenn i noe uvanlig utstyr. Foto: Fabrice Coffrini, AFP/Scanpix
STIVBEINT, MEN STILIG: Bekledningen var mer elegant enn kjørestilen da Didier Cuche kjørte sitt siste verdenscuprenn i noe uvanlig utstyr. Foto: Fabrice Coffrini, AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den populære sveitsiske alpinisten Didier Cuche (37) kjørte karrierens siste verdenscuprenn i dag. Og selv om han er en godt voksen mann, var utstyret han stilte opp i enda eldre.

Han lå på 27. plass etter første omgang, men fikk likevel innlede andre omgang i storslalåmrennet i Schladming. Cuche satte utfor bakken på treski, iført knickers og høye ullstrømper, med sixpence på hodet og en stor, grå sekk på ryggen.

Cuche så ut som alt annet enn en løper som har vunnet 21 verdenscuprenn der han nervøst og krokete rundet de første to-tre portene før han tok første stopp for å dele ut avskjedsklemmer til folk langs løypa.

Det ble flere klemmer og fall nedover hengene, men i en helt ufarlig fart. Etter fire og et halvt minutt kjørte han i mål til velfortjent hyllest.

Tok OL-sølv i 1998 Cuche har en lang og suksessrik karriere bak seg i alpinbakkene.

Han tok OL-sølv i super-G allerede for 14 år siden i Nagano. Han tok VM-gull samme gren i VM i Val d'Isere for tre år siden, og har i tillegg to VM-sølv og en bronsemedalje.

Han har vunnet verdenscupen i utfor fire av de fem foregående årene. Bare ikke i 2009, da han vant storslalåmcupen. I fjor vant han dessuten super-G-cupen i tillegg til utforen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer