SNYTT: Mo Ahamed dunket inn en brasse via tverliggeren og i mål. Scoringen ble ikke godkjent av Terje Hauge og dommerteamet hans. Stillbilde: TV 2.
SNYTT: Mo Ahamed dunket inn en brasse via tverliggeren og i mål. Scoringen ble ikke godkjent av Terje Hauge og dommerteamet hans. Stillbilde: TV 2.Vis mer

- Er det der offside, Terje Hauge? Hæ?

Mos brassesparkmål ble feilaktig annullert for offside.

||| TROMSØ (Dagbladet): Tromsø — Lillestrøm 0-0.

Med et nydelig brassespark trodde et jublende hjemmepublikum at spiss Mo Ahamed hadde gitt Tromsø en fortjent hjemmeseier.

Men det som utvilsomt ville vært årets mål på Alfheim Stadion ble feilaktig annullert av assistentdommeren.

Ruben Yttergård Jenssen slo en følsom pasning inn til spissen, som dro seg fri fra Frode Kippe.

Spissen var onside da pasningen ble slått, og brassesparket ballen i mål via tverliggeren.

- Er det der offside, Terje Hauge? Hæ?, sier Mo Ahamed spøkefullt når han får se TV-klippene av TV 2 etter kampen.

Slik svarer Terje Hauge på spørsmålet fra Tromsø-spissen:

- Assistenten hadde en god posisjon og jeg stoler 100 prosent på han. Det går fort og det er en vurdering der og da, sier dommeren.

Mo tror dommertrioen safet da målet hans ble annulert.

- Hvis det er tvil skal det jo komme det angripende lag til gode. Jeg tror de safer litt med å vinke av, forklarer spissen.

Tromsø-angriperen har to ganger tidligere brassesparket ballen i mål.

For to år siden mot Løv Ham, senest i fjor mot Mjøndalen.

- Dagens mål hadde nok vært det fineste målet jeg har scoret. Enda finere enn de jeg hadde i TUIL, sier han til Dagbladet.

Tromsø burde vunnet
Tromsø hadde fortjent seieren i kveldens kamp mot et tamt Lillestrøm-lag.

Anført av en god Ruben Yttergård Jenssen på Tromsøs midtbane rullet vertene opp det ene angrepet etter det andre, men til Alfheim-publikummets fortvilelse stod LSK-forsvaret godt i mot.

Kampen åpnet riktig nok tamt også for hjemmelaget.

Førsteomgangen var preget av få sjanser og to akkurat så godt organiserte lag som det var forventet på forhånd.

Tromsø hadde en god mulighet da Helge Haugen kom seg helt fri på Lillestrøms høyreside. Uegoistisk prøvde Haugen å finne George Mourad, men den svenske spissen klarte aldri å få foten på ballen.

Like etter var det bortelagets tur.

Et skudd fra en fremadstormende Lars Kristian Eriksen ble blokkert av Tromsø-forsvaret, men fant en umarkert Edwin Ezioyodawe. Nigerianerens volleyskudd gikk riktig nok rett i klypene på Marcus Sahlman i Tromsø-målet.

Et tydelig spillesugent Tromsø-lag prøvde å ta kommando i førsteomgangen.

Trener Per Mathias Høgmo lovet før kampen et hjemmelag som skulle kjøre kampen, men Tromsø ble frustrert over et kompakt og solid Lillestrøm-forsvar.

Scoret via tverliggeren
Tromsø var friskere i andre omgang og presset gjestene fra Lillestrøm bakover på banen.

Fredrik Björck hadde en god heading klarert av LSK-back Karim Essediri, før Remi Johansen ikke fikk avsluttet et godt forarbeid av Hans Åge Yndestad.

Like etter kom kampens store prestasjon.

INEFFEKTIVE TROMSØ : Tromsø burde vunnet på Alfheim. Hjemmelaget hadde flest og størst sjanser på Alfheim. Her er det Remi Johansen som fortviler etter en miss. Foto: Rune Stoltz Bertiniussen / SCANPIX.
INEFFEKTIVE TROMSØ : Tromsø burde vunnet på Alfheim. Hjemmelaget hadde flest og størst sjanser på Alfheim. Her er det Remi Johansen som fortviler etter en miss. Foto: Rune Stoltz Bertiniussen / SCANPIX. Vis mer

Ruben Yttergård Jenssen spilte Mo gjennom med en nydelig chip, og med ryggen mot mål brasset den tidligere Tromsdalen-spilleren ballen nydelig over Magnusson i Lillestrøm-målet.

Reprisen viste at assistentdommerens flagging var feil.

Tromsø fortsatte å presse på for avgjørelsen, men både Koppinen og Mourads respektive headinger ble ryddet opp av et kompakt Lillestrøm-forsvar. Presset åpnet også opp for et par farlige Lillestrøm-kontringer.

Størst var Nosas sjanse på overtid, men nigerianeren klarte ikke å treffe mellom stengene.

Alt i alt var det Henning Berg og Lillestrøm som kunne være klart best fornøyd med ett poeng, i en kamp som sannsynligvis blir husket best for et spektakulært og feilaktig annullert mål.

- Det var en strålende fotballkamp av oss. Ingen tvil om det. Vi kjører kampen, og scorer et nydelig mål som blir feildømt for offside, sier Tromsø-trener Per Mathias Høgmo til TV 2.

- Hvor surt er det når det scores et så lekkert mål?

- Det er sånt som skjer, den er marginalt onside. Det får vi bare leve med, selv om det hadde blitt årets mål, sier Høgmo.

- Vi produserer ikke nok og klare nok sjanser. Per i dag er vi ikke gode nok til å dominere kamper, slik vi har gjort det tidligere i år, sier Henning Berg til TV 2.

DUELLKAMP: Kampen var preget av mye dueller rundt lagenes 16-meter. Foto: Rune Stolt Bertiniussen / SCANPIX.
DUELLKAMP: Kampen var preget av mye dueller rundt lagenes 16-meter. Foto: Rune Stolt Bertiniussen / SCANPIX. Vis mer