Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Er det feigt at Norge har deg på siste etappe, Petter? - Ja

Dette er det norske stafettlaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FALUN (Dagbladet): Før dagens pressekonferanse med herrenes stafettlag var det knyttet stor spenning til hvem som ville gå den tredje etappen, og landslagstrener Trond Nystad kan fortelle at de har landet på Anders Gløersen.

- Det laget jeg har valgt ut har jeg veldig troa på. De er med og kjemper om de gjeveste plasseringene. Det er et norsk folkekrav at vi skal kjempe om gull. Stafett ser lett ut på papiret. Vi har det beste laget, men det er mye som kan spille inn, sier han.

Formen er bra Petter Northug hadde det som må karakteriseres som en hviledag i går da han luntet i mål nesten fem minutter etter Johan Olsson. Det kunne se ut som om nordmannen hadde lyst til å være alle andre steder, men han er likevel klar på at formen er der den skal være.

- Kroppen er bra. Jeg ser fram til å komme i gang. Det blir et høydepunkt. Drømmescenario har jeg, men det er vanskelig å spå hvordan det skal forløpe seg. Det slår nesten alltid feil, sier han.

Ikke overraskende fikk han også spørsmål om hva han tenker om det svenske laget som består av Calle Halfvarsson, Marcus Hellner, Johan Olsson og Daniel Richardsson.

- De har et veldig stabilt lag. De er en av favorittene, sier Northug.

- Er det feigt at Norge har deg på siste etappe?

- Ja.

- En guttedrøm Niklas Dyrhaug åpner stafetten for Norge. Han sier at VM-stafetten er noe han har gledet seg til hele karrieren.
- Det er en guttedrøm å gå stafetten i et VM. Husker ikke første gangen jeg drømte om det, men jeg har jobbet hardt for det siden jeg var en liten gutt. Jeg er spent, og gleder meg veldig til å gå førsteetappen. Jeg ser fram til duellen, sier han.

På den andre etappen følger Didrik Tønseth. Han er klar på at det blir tøft.

- Det er en tøff etappe. Første blir det mye luring, men det kan bli avgjort på den andre etappen, sier Didrik på spørsmål om hvordan han tror andreetappen blir.

Hele Norges coronakart