Nora Mørks skademareritt

- Er det mulig å fortsette?

Nora Mørks ferske skade skaper bekymringer i håndballmiljøet.

SKADET: Nora Mørk pådro seg en kneskade på lørdag.
Foto: Alex Nicodim / NTB scanpix
SKADET: Nora Mørk pådro seg en kneskade på lørdag. Foto: Alex Nicodim / NTB scanpixVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): For rundt et døgn siden ble det kjent at Nora Mørk har pådratt seg nok en skade. Denne gangen en leddbåndsskade i kneet, som kan holde henne borte fra håndballbanen i flere måneder. Dermed kan VM være i fare for den norske håndballstjerna.

Dette er bare én av flere skadesmeller som har rammet det norske landslaget. I tillegg er håndballkometen Henny Reistad usikker, etter at hun pådro seg prolaps som ble oppdaget tidligere i sommer. Veronica Kristensen, Amanda Kurtovic og Kari Aalvik Grimsbø er også i stor fare for å miste VM i Japan.

Når det gjelder Mørk, så vil skaden hennes bli undersøkt nærmere i morgen. Det sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

- Vi venter med å uttale oss om det før vi har 100 prosent oversikt over omfanget. Men det er mye som tyder på at hun er ute en stund, ja, sier Hergeirsson til Dagbladet.

- Veldig trist og leit

Det kan altså virke som at det ikke ser veldig lovende ut per nå. Men landslagsledelsen er ordknappe før MR-undersøkelsene er gjennomført på onsdag.

Dette er den andre alvorlige skaden Mørk har pådratt seg i løpet av de siste to åra. Hun pådro seg en korsbåndskade i februar i fjor, men hun hadde likevel håp om å rekke EM 2018. Den drømmen ble brått stanset da hun måtte gjennom en meniskoperasjon i forkant av mesterskapet.

- Jeg kan ikke tro at jeg har så mye uflaks. Jeg er veldig lei meg for at denne skaden dukket opp, akkurat nå som alt gikk bra og jeg var i god form, sa Mørk til sin egen klubb, CSM Bucuresti, sin nettside i går.

Alle skadene som rammer landslaget kan gi Hergeirsson hodebry inn mot mesterskapet i Japan, som kastes i gang 30. november.

- Først og fremst er det veldig synd for dem som er og blir skadet. Det er veldig trist og leit, og håndballen er en tøff idrett. Vi kan aldri garantere at man unngår slike skader, sier landslagssjefen, og fortsetter:

- Nå har vi hatt relativt mange skader på kort tid, og det er en stund siden at det var tilfellet. Det er en del av gamet dessverre, men det er en stund siden vi har hatt så mange sentrale spillere skadet.

- Ikke nå igjen

Harald Bredeli, som har kommentert håndball på TV 2 i en årrekke er svært bekymret når det gjelder de potensielle skadeproblemene som kan ramme landslaget. Han mener at Norge ikke har vært i en liknende situasjon på over ti år.

Bredeli uttrykker også at han synes veldig synd på Mørk, som har hatt noen tøffe år.

- Hva tenkte du da du fikk vite at Nora Mørk er blitt skadet igjen?

- Nei … Ikke nå igjen. Det kan ikke være mulig. Vi må selvfølgelig se hvor alvorlig skaden er, men det lover jo ikke bra. Hvis det er operasjon og måneder ute som gjelder, så er det klart at ting vil ta tid. Dette er en forferdelig situasjon å havne i for Nora, som har vært gjennom så mye, sier Bredeli til Dagbladet.

Som nevnt, så er dette langt fra den første skadesmellen som har rammet Mørk, og nå som det begynner å bli en del skader de siste åra, begynner TV 2-veteranen å frykte det verste.

- Hvis skaden er veldig alvorlig igjen, så lurer man litt på hva som skjer videre, sier Bredeli.

- Hva som skjer videre med Nora Mørk?

- Ja. Er det mulig å fortsette? Men først må vi få svar på hva det er for noe.

Han påpeker også at det er skader på spillere som Veronica Kristensen, Katrine Lunde, Kjerstin Boge Solås og Henny Reistad.

- Norge er ikke noen evighetsmaskin, de heller. Skal man ta medalje, så man ha noen stjerner på laget. Hvis man mister Mørk, Kristiansen og Reistad, som imponerte sist, så er det voldsomt. Det er noen svarte skyer nå, sier TV 2-eksperten.

Hvor alvorlig skaden til Nora Mørk faktisk er, får vi vite om ikke lenge. Men det er ingen tvil om at Norge har noen tøffe beslutninger å ta med så mange skader i laget.