Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

- Er det mulig?

For første gang i Premier League-historien er det lagt opp til vinterpause. Men for lag som må ut i omkamp i FA-cupens fjerde runde, kan ferien bli ødelagt. Klopp reagerer.

SPILLER OM TROFÉ: Jürgen Klopp og Liverpool møter Flamengo i klubb-VM-finalen lørdag kveld. Foto: NTB scanpix
SPILLER OM TROFÉ: Jürgen Klopp og Liverpool møter Flamengo i klubb-VM-finalen lørdag kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Liverpool-trener Jürgen Klopp (52) har vært høyt og lavt den siste tida og kritisert det tette kampprogrammet.

- Vi må ha færre kamper og ikke flere, sier han. Nå har han funnet ytterligere en ting å irritere seg over.

For første gang i Premier League-historien er det lagt opp til en vinterpause. Ikke så lang som i Tyskland. Men i første del av februar skal alle lag være sikret at det går 14 dager mellom to kamper.

For Liverpools del innebærer dette kamp 1. februar mot Southampton (h) og 15. februar mot Norwich (b). Så langt, alt vel.

MØTTE MEDIENE: Jürgen Klopp snakket på en pressekonferanse i går før kveldens klubb-VM-finale i Doha. Foto: NTB scanpix
MØTTE MEDIENE: Jürgen Klopp snakket på en pressekonferanse i går før kveldens klubb-VM-finale i Doha. Foto: NTB scanpix Vis mer

Problemet er hvis laget må ut i omkamp i FA-cupens fjerde runde. Omkampene blir spilt ved uavgjort og datoene er satt til 4. og 5. februar.

- Det er utrolig, sier Klopp.

- Det er midt i vinterpausen, ikke sant? Det er da de setter opp kampene. Hvordan er det mulig? Ingen snakker om disse tingene. Jeg forstår det ikke, sier han til ESPN.

Klopp og Liverpool har den siste uka vært i Qatar. I dag spilles VM-finalen for klubblag på Khalifa International Stadium i Doha. Motstander er Flamengo fra Brasil.

Nettopp klubb-VM gjorde at Liverpool ble tvunget til å ta et drastisk valg mot Aston Villa i ligacupens kvartfinale tidligere i uka. Laget måtte bruke juniorlaget, noe som endte med 5-0-tap. Ifølge Klopp viser dette Europas forhold til klubb-VM.

- Hvis Flamengo vinner, kan de ha en skikkelig fest. Vi skal spille mot Leicester (26. desember), sier en lettere sarkastisk Klopp.

Han understreker at han elsker jobben sin, og at han ikke vil at det skal høres ut som om det er slitsomt å spille kamper. Men det handler om spillernes behov for å hvile av og til, hente krefter - og få være sammen med kjæresten, kona, familien og/eller venner.

- Problemet er at vi snakker ikke nok sammen, påpeker han.

- Vi snakker ikke nok med hverandre. Premier League, Football League, FA, UEFA og FIFA planlegger alle sine egne ting. Det er ingen felles timeplan. Se på det. Vi kan ikke ha flere kamper.

Etter å ha blitt konfrontert med kritikken fra Klopp, svarer det engelske fotballforbundet FA at de vil etterstrebe individuelle tilpasninger. Skulle en omkamp i fjerde runde spolere vinterpausen, vil de se på muligheten for å flytte kampen.

- FA har jobbet hardt for å sikre vinterpause for klubbene i Premier League denne sesongen. Klubber vil bli gitt fri enten 8. og 9. februar eller 15. og 16. februar. Vi vil jobbe sammen med klubbene og Premier League, slik at de er sikret vinterpause.

Klubb-VM-finalen starter klokka 18.30 i kveld. Klopp mener Liverpool og Flamengo kommer til kampen med to forskjellige utgangspunkt.

- De (Flamengo) er blitt sendt hit med en klar ordre om å vinne og komme tilbake om helter. Beskjeden til oss var å bli hjemme og spille kvartfinalen i Carabao Cup. Det er en stor forskjell og vi kan ikke forandre på dette.

KASTER OG KASTER:...men scorer aldri. Liverpools egen innkasttrener har meldt seg til tjeneste for det norske landslaget, men Lars Lagerbäck er skeptisk til forslaget. Video: NTB Vis mer

Klopp fortsetter:

- Mitt lag ønsker å vinne VM, selv om vi vet at det er vanskelig. Synet på mesterskapet i Europa er forskjellig fra synet i Sør-Amerika. Vi ønsker å forandre på det synet, og vi føler at vi har forandret det litt.

- Liverpool-fansen vil naturligvis at vi skal vinne. Men andre supportere i Europa gir blaffen i mesterskapet. Vi kan ikke gjøre mesterskapet større i Europa. Men for oss er dette det viktigste akkurat nå. Det er kampen vi skal spille, så vi kommer til å gi alt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media