UREDD: Mikkel Diskerud frykter verken Portugal eller Tyskland i VM. Foto: AFP PHOTO / Rodrigo ARANGUA / NTB Scanpix
UREDD: Mikkel Diskerud frykter verken Portugal eller Tyskland i VM. Foto: AFP PHOTO / Rodrigo ARANGUA / NTB ScanpixVis mer

- Er det noe amerikanere ikke frykter, så er det døden

«Mix» om den tøffe trekninga.

(Dagbladet): I kveld ble VM-gruppene klare, og det ble samtidig klart at vi kan få to norske duellanter i mesterskapet i Brasil neste år. Mikkel Diskerud (Rosenborg og USA) kan møte Adam Larsen Kwarasey (Strømsgodset og Ghana) i gruppe G. De to kjenner hverandre fra før.

- Det er kult at vi kan møtes. Vi kjenner jo hverandre litt fra før. Det hadde ikke vært feil å møte han i duell. Det blir nok en del snakk om det framover. Først hyggelig snakk, og så spisser det vel til seg litt etter hvert. Jeg håper han holder seg skadefri og blir med, sier Diskerud.

Han gleder seg over trekningen av gruppa, som mange mener er blant de tøffeste gruppene i sluttspillet.

- Det er veldig spennende. Folk omtaler det jo som dødens gruppe. Men er det noe amerikanere ikke frykter, så er det døden, sier Mikkel Diskerud til Dagbladet etter trekningen.

Stolt Nå gjelder det å jobbe hardt og holde seg skadefri fram til juni neste år.

- Det er fortsatt en stund til. Jeg skal gjøre mitt beste og vise at jeg er verdig en plass. Det er likevel morsomt at jeg har vært med på veien til Brasil. Det er jeg stolt over, sier Diskerud, som ser slik på to to største motstanderne:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er jo to helt forskjellige lag. Tyskland er jo et maskineri. Det blir nok spesielt for Klinsmann (USAs trener) som kjenner Tyskland ut og inn. Det er nok en fordel for oss. Samtidig har du Portugal som har noen enkeltspillere som kan gjøre alt på egen hånd, sier Diskerud.

- Hvem holder du som VM-favoritt i dag?

NORSK DUELL? Strømsgodset-keeper Adam Larsen Kwarasey kan få plass mellom stengene til Ghana i VM. Foto: AFP PHOTO / CHRIS STEIN / NTB Scanpix
NORSK DUELL? Strømsgodset-keeper Adam Larsen Kwarasey kan få plass mellom stengene til Ghana i VM. Foto: AFP PHOTO / CHRIS STEIN / NTB Scanpix Vis mer

- Det er vanskelig å si. Jeg får vel trekke fram Brasil og Spania. Alt kan skje, det er det som er så artig med fotball. Så må jeg jo håpe på USA, sier Diskerud.

- Hva tror du om sjansene til USA?

- Det er ikke jeg som er ekspert, jeg bare spiller fotball jeg.

Gruppe G: Tyskland - Portugal - Ghana - USA

Vertslandet Brasil spiller åpningskampen i São Paulo 12. juni mot Kroatia. Regjerende VM-mester er Spania som slo Nederland 1-0 i finalen etter ekstraomganger i 2010.