- Er det noen damer i rommet? Si noe! Dere snakker alltid hjemme, og nå kan dere snakke her

Sepp Blatter med en blunder da første kvinne ble valgt inn i FIFA-styret.

 SPEAK UP! Sepp Blatter ga damene lov til å snakke nå som de er valgt inn i FIFA-styret, under fotballforbundets kongress i Mauritsius. Foto: Digitalsport
SPEAK UP! Sepp Blatter ga damene lov til å snakke nå som de er valgt inn i FIFA-styret, under fotballforbundets kongress i Mauritsius. Foto: DigitalsportVis mer

(Dagbladet): For første gang i FIFAs 109-år lange historie er en kvinne valgt inn i styret for en full periode.

Det skjedde under Den internasjonale fotballforbundets kongress i Mauritsius i dag.

46-år gamle Lydia Nsekera fra Burundi vant stemmegivningen foran Moya Dodd og Sonia Bien-Aime, som begge ble valgt inn for ett år.

- Nå kan dere snakke Da valget var over gikk FIFA-president Sepp Blatter til talerstolen.

Og i avslutningen av sin tale ønsket sveitseren en runde med applaus for damene, men endte opp med å tråkke i salaten, skriver Daily Mail.

- Er det noen damer i rommet? Si noe! Dere snakker alltid hjemme, og nå kan dere snakke her.

Hvordan uttalelsene falt i smak hos de nyvalgte eller resten av delegasjonen, er ukjent.

- Ser bra ut Uttalelsen er heller ikke den første fra presidenten denne uken. På onsdag, i en tale til Det asiatiske fotballforbundet (AFC), presterte Blatter å omtale den australske Moya Dodd, som «en god kandidat, og ser bra ut», skriver The Guardian. Dodd er visepresident i AFC.

- Jeg hadde mest fokus på å høre hans kommentar om at jeg var en god kandidat. Hvis han sa noe mer, så takk for det også, repliserte Dodd diplomatisk på presidentens beskrivelse av henne.

I 2004 foreslo FIFA-presidenten at man skulle kutte ned på kvinnelige fotballspilleres tøy, siden de allerede har andre regler enn herrespillere.

- La damene spille i mer feminine klær, slik som i volleyball. Damespiller er flotte, unnskyld meg for å si det, og de har allerede forskjellige regler enn herrespillerne, som at de spiller med lettere ball. Den beslutningen ble tatt for å gjøre det mer estetisk for damespillerne, så hvorfor ikke også gjøre noe med stilen?, sa Blatter den gang.

Ny rasismelov FIFA-presidenten har i forkant av kongressen vært svært opptatt av å få til et strengere reglement mot rasisme.

Med 99 prosent stemmer for, gikk FIFA blant annet inn for at klubber kan utestenges fra store turneringer som Champions League, om laget eller fansen opptrer svært rasistisk, eller gjør det gjentagende ganger.

Hvis en spiller, eller leder, blir tatt i rasisme, vil det automatisk føre til fem kampers utestengelse, heter det i FIFAs nye reglement, skriver AP.