SURT FOR SAMUELSEN: Yokahamas keeper gjør en fryktelig tabbe, som du kan se i denne videoen. Tabben kan koste Jone Samuelsen en plass i Guinness Rekordbok.
SURT FOR SAMUELSEN: Yokahamas keeper gjør en fryktelig tabbe, som du kan se i denne videoen. Tabben kan koste Jone Samuelsen en plass i Guinness Rekordbok.Vis mer

- Er det noen jeg skal være bitter på, er det han keeperen

Jone Samuelsen fikk bare beholde verdensrekorden i en måned.

• Se målet etter 34 sekunder i videoen over.

(Dagbladet): Jone Samuelsen ble et YouTube-fenomen da han scoret på hodet fra egen halvdel mot Tromsø 26. september.

Supermålet ble sendt inn til Guiness rekordbok for godkjenning, men Odd Grenland kunne spart seg bryderiet: Søndag headet Ryujiro Ueda ballen i mål fra 58,6 meter, mens Samuelsens hodestøt «bare» ble målt til 57,3 meter.

- Det er selvfølgelig litt bittert. Men uansett er det noe veldig få andre har gjort, og som noen sa til meg, har jeg fortsatt europarekorden og norgesrekorden. Da får jeg ta med meg det, sier Samuelsen til Dagbladet.

Der Samuelsens scoring kom etter at Tromsø-keeper Sahlman hadde vært oppe på en corner, greide Ueda kunststykket å score mens keeperen faktisk var på plass. Keeperinnsatsen var like fullt svært lite imponerende, og det har selvsagt også Samuelsen lagt merke til.

- Er du sur på ham?

- Er det noen jeg skal være bitter på, er det han keeperen. Han som header gjør en veldig god jobb, men hvordan keeperen lar den sprette over seg er ganske utrolig. Jeg må nesten være småbitter på ham, sier Samuelsen - uten at smilet er så veldig langt unna.

Odd Grenland-spilleren var ærligheten selv da han ble intervjuet om headingen fra egen banehalvdel, og innrømmet at han egentlig ikke forsøkte å score. Det, i kombinasjon med at keeperen ikke var på plass, fikk enkelte til å mene at målet ikke var så spektakulært som mange ville ha det til.

I en avstemning på Dagbladet mente 56 prosent at Samuelsen hadde scoret årets mål, mens 44 prosent var uenige.

- Hvilket heading var finest: Din eller Uedas?

- Målet fra japansk serie er ganske likt mitt, egentlig. Keeperen driter seg litt mer ut der enn det som var tilfellet i Skien. Det sier seg selv at mitt er flottest, he-he. Det andre så mer komisk og klønete ut, mener Samuelsen.

Ingen skal i hvert fall beskylde Odd Grenland for å ikke kjempe for å beholde verdensrekorden i Skien: Arrangementssjef Ole Larsen opplyste i går at både satelitter og GPS var i sving for å finregne lengden på Uedas heading.

Samuelsen har et litt mer avslappet forhold til det hele.

- Jeg holder meg vekk fra den type ting. Det er morsomt om det viser seg at hans heading er kortere, for det er jo gøy å ha rekorden. Men det er vel mest Odd Grenland som er veldig opptatt av dette. Det er spesielt at det skjedde her i Skien. Men det er ikke verdens undergang hvis rekorden går fløyten.

- Det virker ikke som om Odd vil gi seg uten kamp?

- De vil prøve å beholde rekorden, selvfølgelig. Første gang jeg så målet fra Japan, så det ut som lengden var litt kortere. Det er noen ting som ikke er avklart, sier Samuelsen.

Selv har han mer fokus på en mulig medalje i Tippeligaen enn på en verdensrekord som glipper. Fra å føle litt på nedrykksfaren etter 0-7-tapet på Lerkendal 29. august, har Odd sju seirer og én uavgjort på de neste åtte kampene.

Og vips er de ett poeng fra Rosenborg på tredjeplass. I sine to siste kamper har de Sogndal hjemme og fortapte Sarpsborg 08 borte.

- Vi får for å ta de seks poengene. Da vil vi få 51 poeng, og ha en veldig god mulighet på medalje. Men det er lett å si før vi møter dem. Sogndal har fått orden på ting, og er litt som oss på bortebane: Tette og gode bakover. Men skal vi ha sjanse på medalje må vi vinne de to siste, tror Samuelsen.

MISTER VERDENSREKORDEN: Jone Samuelsen. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
MISTER VERDENSREKORDEN: Jone Samuelsen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer