ROSER SKØYTEFORBUNDET: Johan Kaggestad mener Skøyteforbundet har løst Peter Mueller-saken på en meget god måte, og er lei av utenforstående skal blande seg borti en prosess de ikke kjenner godt nok til. 
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX .
ROSER SKØYTEFORBUNDET: Johan Kaggestad mener Skøyteforbundet har løst Peter Mueller-saken på en meget god måte, og er lei av utenforstående skal blande seg borti en prosess de ikke kjenner godt nok til. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX .Vis mer

- Er det noen som ikke er blitt sviktet, er det Maren Haugli

Kaggestad oppgitt over kritikk.

||| SOGNSVANN (Dagbladet): Eks-toppidrettssjef Bjørge Stensbøl og skøytetrener Hans Trygve Kristiansen snakker mot bedre vitende når de hevder Maren Haugli er blitt sviktet av Idretts-Norge etter sparkingen av Peter Mueller.

Det mener skøyteansvarlig i Olympiatoppen, Johan Kaggestad. 

- Er det noen som ikke er blitt sviktet, så er det Maren Haugli. Hun har hatt all tilgang til Olympiatoppen og fagmiljøet som finnes her. Maren har kunnet velge og vrake. Vi har vært tett på henne hele tida, og tilrettelagt for profesjonell støtte her i huset. De uttaler seg mot bedre vitende sier Kaggestad til Dagbladet.


- Men kritikken har vel like mye gått på at medaljer går foran etikken likevel, etter at Bøkko fikk bruke Mueller som sin personlige trener?

- Peter må opptre på samme måte som de andre personlige trenerne opptrer. Spillereglene er ikke fraveket. Peter Mueller er ikke en del av det offisielle Skøyte-Norge, sier han, og minner om at det er klare restriksjoner på hvor mye de personlige trenerne får blande seg inn.

Han mislikte for øvrig intervjuet Mueller ga til nederlandsk TV under EM på Hamar, der han blant annet snakket kritiserte de nye trenerne og fortalte at Haugli tidligere pleide å gi ham massasje.

- Peter er et følelsesmenneske. Men det var unødvendig å gå ut slik på nederlandsk TV, sier han.

- En hemsko for samarbeidet
Toppidrettssjef Jarle Aambø var med på telefonmøtet da Skøyteforbundet og Olympiatoppen ga tommelen opp for at Bøkko fikk samarbeide med Mueller. Han avviser at det var ensbetydende med å si at medaljer går foran etikk - og at det som var uakseptabelt i november er blitt akseptabelt i januar.

- Det er ikke det det er snakk om heller. Dette er et opplegg som er utformet med tanke på å ivareta interessene for et helt lag, sier han til Dagbladet.

Klimaet mellom Peter Mueller og Skøyteforbundet er imidlertid fortsatt så anstrengt at det er lagt klare føringer på samarbeidet mellom amerikaneren og Bøkko.

Pappa Bøkko mener alt ble verre etter at Mueller saksøkte forbundet

- Det er tydeleg at NSF er redd for å spille ut noen kort før avgjørelsen i en rettssak, og dette er en hemsko for hele samarbeidet, har han sagt til NRK.

Ikke trygg på Mueller-garanti
Situasjonen blir ikke enklere av at Mueller ikke snakker med verken Jarle Pedersen, Johann Olav Koss eller Olympiatoppen.

- Det er sånn det er. Vi må bare forholde oss til det, sier Kaggestad.


- Advokaten til Mueller har vel være ute og forsikret at det ikke vil bli brukt mot Skøyteforbundet i en rettssak om han får samarbeide tettere med Bøkko?


- Det er viktig å lytte til hva advokatene til Skøyteforbundet sier også.


- Og de mener det kan bli brukt mot dem i retten?

- Det må du nesten spørre Vibecke (Sørensen, skøytepresident) om, svarer Kaggestad.

Før han smilende legger til:

- Jeg gleder meg til sommeren!

Skøytepresident Vibecke Sørensen besvarte ikke Dagbladets henvendelse.