- Er det noen som vil satse på meg?

Ruth Kasirye har ikke lyst til å legge opp.

BEIJING (Dagbladet.no): Ruth Kasirye (26) løftet seg til en sjuendeplass i den kinesiske hovedstaden, da hun perset og satte ny norsk rekord med 224 kilo, sammenlagt.

Den norske flaggbæreren var ikke fornøyd etter konkurransen. EM-sølvvinneren hadde håpet på en bedre plassering, og forteller at et dobesøk i pausen ødela oppladningen hennes.

Tidligere i OL fortalte hun at hun ennå ikke har bestemt seg for om hun fortsetter neste sesong. Vektløfteren er fortsatt usikker.

- Motivasjonen er det ikke noe i veien med. Det er andre ting som spiller inn, sier Kasirye.

OL gir mersmak

Den råsterke 26-åringen kom til Norge fra Uganda for ti år siden, og begynte ikke med vektløfting før i 2002. Det er bare tre år siden hun deltok i EM for første gang.

Likevel vurderer hun altså nå å legge opp.

- Det økonomiske spiller en viktig rolle. Kanskje det er noen hjemme som synes en 7. plass i OL er bra og som har lyst til å satse på meg. Men det kan også hende det er for dårlig, hvem vet?

7.PLASS: Ruth Kasirye måtte gi seg på 224 kilo til sammen, men leverte et sterkt OL-resultat med tanke på den relativt lille erfaringen hun har. Nå er hun lysten på mer. Foto: AFP/SCANPIX
7.PLASS: Ruth Kasirye måtte gi seg på 224 kilo til sammen, men leverte et sterkt OL-resultat med tanke på den relativt lille erfaringen hun har. Nå er hun lysten på mer. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

For Kasiryes del har det imidlertid gitt mersmak å delta i OL.

- Det er OL i London om fire år, hva tenker du om det?

- Fire år med trening er lenge ...

Rolig kveld

Etter konkurransen, som nordkoreanske Pak Hyon-Suk vant (241 kilo), var Ruth sliten. Så sliten at hun ikke orket å tenke på hva hun ville gjøre i kveld.

- Det skjer nok ikke så mye. Det er ikke så mye som skjer i deltakerlandsbyen, forteller hun.

De siste månedene har handlet om OL og altoppslukende forberedelser. Nå vil hun bare slappe av.

Og hvis sponsorene hjemme ser at denne jenta er det verdt å satse på - da blir hun kanskje å se i London om fire år også.

- Er det noen som vil satse på meg?