KOSTELIG: Administrerende direktør for Huawei i Norge, Eric Zhang (t.v.), sammen med trener for et rikere Vålerenga: Kjetil Rekdal. Foto: Vålerenga
KOSTELIG: Administrerende direktør for Huawei i Norge, Eric Zhang (t.v.), sammen med trener for et rikere Vålerenga: Kjetil Rekdal. Foto: VålerengaVis mer

Er det rart Rekdal jubler (?): Kinesisk konsern blir VIF-sponsor

Ramme på seks mill.

(Dagbladet:) Asiatiske selskaper har de siste åra sponset en rekke store europeiske fotballklubber - som Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Arsenal og Manchester City. De norske klubbene har imidlertid ikke vært omfattet av den helt store interessen fra øst.

Nå kan imidlertid Vålerenga skilte med en nyhet som tyder på at en ny verden er i ferd med å åpne seg:

Oslo-klubben vil lørdag presentere en avtale med den kinesiske teknologigiganten Huawei, som sikrer firmaet retten til å vise sin logo på øvre del av draktas brystkasse i sesongene 2015 og 2016. Avtalen kommer med en opsjon på ytterligere ett år.

Seks millioner på tre år Etter det Dagbladet erfarer kan Vålerenga putte rundt fire millioner kroner inn i en luftig klubbkasse som følge av samarbeidet - eller seks millioner dersom opsjonen utløses.

- Vi har forhandlet med dem i tre måneder, sier partneransvarlig i Vålerenga, Lars Smith, til Dagbladet.

Det kinesiske konsernet Huawei er en av verdens største leverandører av smarttelefoner. Fra før sponser samme firma fotballgiganter som Ajax, Arsenal, AC Milan, Borussia Dortmund, Paris-Saint Germain og Atletico Madrid.

- Men Vålerenga er de første i Norden, sier Smith.

- Blir tøft år - Vålerenga har ikke lagt skjul på at klubben har store økonomiske utfordringer. Hva betyr denne avtalen for klubben videre?

- Det gjør oss stolte at en sånn aktør ønsker å bruke nettverket vårt for å synes og for å få solgt produktene sine, svarer Smith.

- Og så er det sånn at vi ikke akkurat har en fullt utsolgt drakt. 2015 blir et tøft år, for å si det sånn. Så det er klart pengene kommer godt med.