SKADEFRI? Wayne Rooney holder seg til den venstre ankelen under Champions League- kampen mot Rangers 14. september. Foto: Darren Staples, Reuters/Scanpix
SKADEFRI? Wayne Rooney holder seg til den venstre ankelen under Champions League- kampen mot Rangers 14. september. Foto: Darren Staples, Reuters/ScanpixVis mer

Er det Rooney som lyver?

Landslagslegen støtter Fergusons versjon av virkeligheten.

|||
(Dagbladet): Wayne Rooney uttalte etter landskampen mot Montenegro tirsdag at han ikke har vært ankelskadd i det hele tatt denne sesongen.

Da journalistene spurte ham hvorfor sjefen hans i United, manager Alex Ferguson hevdet at han hadde vært skadd, svarte spissen:

- Jeg vet ikke.

Dermed ble det fastslått at Ferguson lyver igjen. Og det vil ikke være første gang han gjør det om en spillers helse. Men i dette tilfellet er det kanskje grunn til å se nærmere på om Rooney snakker helt sant.

Ispose Da han haltet av banen mot Bolton 26. september, satte han seg med en ispose på ankelen. Da han noen dager seinere sto over Champions League-kampen mot Valencia, ble han fotografert på vei inn på Bridgewater-sykehuset der United-spillerne blir sendt når de skal ta røntgenbilder.

Også 12 dager tidligere, i Champions League mot Rangers, holdt han seg til venstre ankel og skar grimaser.

Nå sier også det engelske landslagets fysioterapeut, Gary Lewin, at Rooneys ble behandlet av United i perioden før landskampen.

- Vi er i kontakt med klubbene hver dag, så vi vet hva som foregikk med Wayne. Om du husker rett, gikk Alex Ferguson ut og sa at han (Rooney) ville være tilgjengelig for England. Manchester United visste, med de to ukene han hadde fri og behandlingen de ga ham, at han innen han kom til oss ville være klar for å trene. Og de var ganske åpne med oss om det, sier Lewin til talkSPORT.

Ville snakke med alle Guardian-journalist Daniel Taylor blogget i går om omstendighetene da Rooney på tirsdag snakket om hvor frisk ankelen hans hadde vært denne sesongen.

Det skjedde i «mixed-zone» på Wembley, der de engelske spillerne selv velger om de vil stoppe for å snakke med journalister. Norske landslagsspillere stopper nesten alltid opp, men internasjonale stjerner er gjerne mer selektive.

Ifølge Taylor har ikke Rooney stoppet opp siden de første ukene i VM.

«Men denne gangen stoppet han for alle som ropte navnet hans, fra radio, TV, eller skrivende presse. Og budskapet var det samme hver gang. Rooney ville ha meldingen ut,» skriver Taylor.

Ankelproblemene har garantert ikke vært av den alvorlige sorten denne høsten. Men det virker rart at Rooney benekter fullstendig at han har hatt en ankelskade.

Det mest oppsiktsvekkende er uansett at Rooney offentlig sier noe som er direkte i strid med det sjefen hans har sagt. Det er alltid risikabelt - spesielt når sjefen din heter Sir Alexander Chapman Ferguson.

- Hud fra Merseyside Redaktør Jon Martin Henriksen i supporternettstedet United.no frykter ikke at Rooney er på vei vekk fra Manchester.

FØLGER MED: Landslagslege Gary Lewin (t.h.) sier han har tett kontakt med klubbene, og vet hva som skjer med Rooney. Foto: Dylan Martinez, Reuters/Scanpix
FØLGER MED: Landslagslege Gary Lewin (t.h.) sier han har tett kontakt med klubbene, og vet hva som skjer med Rooney. Foto: Dylan Martinez, Reuters/Scanpix Vis mer

- Jeg klarer ikke se for meg Wayne Rooney i Spania. Han har hud fra Merseyside, solfylte Spania er ikke noe for ham, spøker Henriksen.

Han mener det heller ikke er mange andre engelske klubber Rooney er interessert i å spille for.

- Han skal ingen steder, det er jeg hellig overbevist om. Jeg er ikke bekymret i det hele tatt.

Frustrasjon Henriksen intervjuet selv Rooney for et år siden, og har inntrykk av at spissen trives så godt i Manchester at det ikke er noe ønske om å forlate klubben som ligger bak at han nå motsier Ferguson.

- Jeg tror bare det bunner i at Rooney er frustrert. Det begynte med ankelskaden mot Bayern München i vår, som ble et symbol på Uniteds sesongavslutning og påvirket oppladningen hans til VM. Så dukket det opp utenomsportslige ting. Det hele er en ukjent situasjon for Rooney, mener Henriksen.

Han tror heller ikke det er grunn til å tro at Ferguson blir så sint på Rooneys uttalelse at det truer samarbeidet dem imellom.

- Selv om Ferguson er streng, er han ikke urimelig og umenneskelig, mener Henriksen.

Han tror denne saken vil gå kjapt i glemmeboka om Rooney bare finner nettmaskene igjen.

- Det skal ikke mer enn et mål til. Det er få steder ting glemmes så fort som i fotballen, sier han.

BRUKTE ISPOSE: Wayne Rooney tok på seg jakka før han satte seg i ett av Recaro-setene på United-benken med en ispose på venstrefoten da han ble byttet ut mot Bolton 26. september. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
BRUKTE ISPOSE: Wayne Rooney tok på seg jakka før han satte seg i ett av Recaro-setene på United-benken med en ispose på venstrefoten da han ble byttet ut mot Bolton 26. september. Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer