Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Er det slik Alanzinho skal stoppes i år?

Destruktivt og kynisk. - Sikkert i grenseland, sier dommeren.

(Dagbladet.no): Alanzinho og Tarik Elyounoussi ble taklet oftere og hardere enn de fleste andre i Tippeligaen forrige sesong.

Dagens treningskamp mot Vålerenga viste at Stabæks brasilianske driblefant kan vente seg tøff behandling også i år.

Like før slutt stormet Alanzinho framover på et av sine karakteristiske raid, og VIF-stopper Dan Thomassen innså at han var sjanseløs på å henge med.

- I grenseland til rødt

Som Dagbladets bilder viser ser ikke dansken på ballen i det hele tatt, men går kynisk inn i Alanzinho med ett mål for øyet.

Taklingen er ikke nødvendigvis veldig stygg - men til gjengjeld destruktiv så det holder.

Dommer Brage Sandmoen ga Thomassen gult kort og Stabæk fikk frispark 25 meter fra mål. Trener Jan Jönsson beklager seg over kynismen.

- Det blir altfor tydelig. Det var på samme måte i fjor, Alanzinho skal bare stoppes. En sånn situasjon er i grenseland for rødt kort. Jeg er bare glad Alan er såpass flink i sånne situasjoner, og unngår alvorlige skader, sier Jönsson til Dagbladet.no.

SJANSELØS PÅ Å HENGE MED: Da stoppet VIF-stopper Dan Thomassen Alanzinho på denne måten i stedet. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
SJANSELØS PÅ Å HENGE MED: Da stoppet VIF-stopper Dan Thomassen Alanzinho på denne måten i stedet. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

Stabæk vant generalprøven

Sandmoen var ikke i tvil om at Thomassen ønsket å sabotere spillet, men nøyde seg med gult fordi Stabæk ikke ble fratatt en opplagt scoringsmulighet.

- Ballen var på vei bort fra målet. Det var en angrepsmulighet, men ikke en klar scoringsmulighet. Jeg oppfatter det ikke som noen grisetakling, men han er åpenbart bare interessert i spilleren. Det er en vanskelig vurdering for en dommer.

- Er regelverket tilstrekkelig i slike situasjoner?

- Jeg synes egentlig regelverket er bra, det er dommerens skjønn som avgjør. Den var sikkert i grenseland, jeg er åpen for å diskutere om det burde vært utvisning, sier Sandmoen.

Utvist ble derimot Stabæks Morten Morisbak Skjønsberg like før pause, etter å ha fått sitt andre gule kort.

Med 10 mann på banen greide bæringene likevel å holde unna for Vålerenga, og vant generalprøven 1-0 etter Jan Tømmernes\' scoring fem minutter inn i kampen.

image: Er det slik Alanzinho skal stoppes i år?
<B>TAKKET FOR KAMPEN:</B> Brage Sandmoen mener Thomassen bare var interessert i å ta Alanzinho, men ga gult kort da Stabæk-spilleren ikke ble fratatt en klar scoringsmulighet. - En vanskelig vurdering, sier han.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media