Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Er det slik spillerne vil at norsk fotball skal fremstå?

NFFs dommersjef Rune Pedersen ber klubbene, trenerne og spillerne om å gå i seg selv.

KLINTE TIL: - Det begynner med at jeg står i veien for løpet hans inn i boksen. Han blir irritert, så går det noen sekunder, og plutselig kjenner jeg at jeg får et kne i låret mens ballen er langt borte. Det gjorde sykt vondt, sier Johan Arneng. Foto: TV2
KLINTE TIL: - Det begynner med at jeg står i veien for løpet hans inn i boksen. Han blir irritert, så går det noen sekunder, og plutselig kjenner jeg at jeg får et kne i låret mens ballen er langt borte. Det gjorde sykt vondt, sier Johan Arneng. Foto: TV2 Vis mer

|||(Dagbladet.no): NFFs dommersjef Rune Pedersen snakket med dommer Roy Helge Olsen og resten av dommerteamet etter cupkampen i går kveld, der Odd Kenneth Dokken sparket ned Aalesund-spiller Johan Arneng.

Ballen var langt unna Arneng da Dokken gikk målrettet mot han og klinte til rett i låret til Aalesund-spilleren.

- Jeg har sett masseslagsmål i sør-amerikansk fotball, og jeg har sett syke taklinger der folk har blitt kvestet. Men når slikt skjer, går man som regel for ballen. Her var det ikke snakk om saken, han (Dokken) forsøkte å skade meg. Sånn sett har jeg ikke vært med på noe verre, sa Arneng til Dagbladet etter kampen.

Opp til NFF
- Det sentrale for oss i slike tilfeller er å få avklart om noen av dommerne så episoden. Hvis de så hendelsen og bedømte den, så er saken avgjort. Men når det har skjedd noe som dommerne ikke fikk med seg, så har NFF muligheten til å ta tak i episoden selv. Ingen av de fire så sparket fra Dokken, sier Pedersen til Dagbladet.no.

Det er dermed opp til Norges Fotballforbund hva som skjer med Kenneth Dokken.

Odd-spilleren la seg flat etter kampen i går og har lovet å ringe Johan Arneng for å unnskylde seg.

Må ta grep i klubbene
Nedsparkingen av Arneng skapte sterke reaksjoner etter cupsemifinalen i går kveld. Også Dokkens trener i Odd Grenland, Dag-Eiliv Fagermo mener det er helt uakseptabelt å opptre på denne måten.

Men Pedersen mener det har vært en rekke stygge episoder i årets tippeliga og han ber nå klubbene, trenerne og spillerne om å ta et oppgjør med seg selv.

- SYKT VONDT: Aalesunds Johan Arneng ligger og vrir seg i smerte etter å ha blitt sparket ned av Kenneth Dokken (utenfor bildet) under semifinalen i går. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
- SYKT VONDT: Aalesunds Johan Arneng ligger og vrir seg i smerte etter å ha blitt sparket ned av Kenneth Dokken (utenfor bildet) under semifinalen i går. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

- Er det slik spillerne ønsker at norsk fotball skal fremstå? Klubbene, trenere og spillere må gå i seg selv og tenke over dette. Det er de som er rundt spillerne til daglig som har ansvaret for hvordan de opptrer.

Dommerne har ikke diskutert temaet spesielt den siste tiden og Pedersen er opptatt av at dette uansett ikke er dommernes ansvar.

- Dommerne følger regelverket og hadde de sett det så hadde de nok gitt han kort. Men handlingen hadde jo uansett vært gjort. Uavhengig av om dommeren ser deg eller ikke så vet jo alle at man ikke skal sparke folk på en fotballbane.

Krever forklaring
Det er bare fem dager siden Molde-spiller Makhtar Thioune slo Tromsø-keeper Sead Ramovic i ansiktet. Pedersen nevner denne episoden som nok et eksempel på uakseptabel oppførsel på banen.

- Hvis du vil slåss, så kan vi gå utenfor, smalt det fra Thioune.

NFF har i etterkant bedt de involverte spillerne om forklaring.

STYGGE EPISODER: Dommersjef Rune Pedersen er ikke imponert over Kenneth Dokkens oppførsel i går. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
STYGGE EPISODER: Dommersjef Rune Pedersen er ikke imponert over Kenneth Dokkens oppførsel i går. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling