Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Er det større å vinne EM enn å få barn?

Her er de dummeste spørsmålene håndballjentene er stilt.

SØNNEN TIL KINA: Heidi Løke måtte riste på hodet da hun i fjor ble spurt om det var større å vinne VM enn å bli mor. I dag er det fridag i VM-byen og sønnen Alexander har endelig kommet på besøk. Han skal nå være sammen med mamma ut mesterskapet. Foto: BJØRN LANGSEM
SØNNEN TIL KINA: Heidi Løke måtte riste på hodet da hun i fjor ble spurt om det var større å vinne VM enn å bli mor. I dag er det fridag i VM-byen og sønnen Alexander har endelig kommet på besøk. Han skal nå være sammen med mamma ut mesterskapet. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

|||SUZHOU (Dagbladet): De norske håndballjentene blir bombardert av spørsmål fra journalister daglig i tre uker i førjulstida.

Det heter seg at det ikke finnes dumme spørsmål, men ifølge jentene så er ikke dette helt riktig.

Dagbladet har derfor spurt alle spillerne hva som er det dummeste spørsmålet de noen gang er stilt. Ikke alle klarer å komme på et enkelteksempel - og det er jo ikke så rart.

De har jo tross alt blitt stilt et spørsmål som helt sikkert kommer høyt opp på den lista.

Heidi Løke- Det må jo være dette, hehe. Jeg husker et spørsmål jeg fikk under EM i fjor, etter at vi hadde vunnet gull. Da ble jeg spurt om det var større å ta EM-gull enn å få barn. Det var det selvfølgelig ikke.

Tonje Nøstvold- Jeg har blitt spurt om mange rare ting, men standardspørsmålet er jo «Hva føler du nå?» etter å ha vunnet en finale. Og så husker jeg at det er en som noen ganger kommer med ekstremt lange spørsmål etter kampene. Han snakker og snakker, og jeg faller jo helt ut - og må bare svare: «Hva var spørsmålet?».

Katrine Lunde Haraldsen- Jeg blir stadig overrasket over at journalister, selv om jeg har nummer 1 eller 16 på drakta, kaller meg Kristine. Det er ikke lenge siden det skjedde sist. Jeg synes noen journalister i hvert fall kan prøve å forberede seg litt. Jeg har blitt oppringt etter en avgjørende DM-finale og blitt spurt om hva stillingen ble og hvem vi spilte mot. Hun viste jo det var en finale, men det var tydeligvis alt hun sjekket. Da fikk jeg ikke lyst til å snakke med henne.

Camilla Herrem- Jeg kommer ikke på noe dumt spørsmål, selv om det sikkert har vært mange. Noen ganger jeg har tenkt at «du jobber ikke med sport i hver fall».

Kari Mette Johansen- «Hva føler du nå?» Nei, det er mange dumme spørsmål der ute, spesielt blant dem som ikke forbereder seg - men jeg kommer ikke på noe spesielt. Det kommer mye rart, som ikke har noe med sammenhengen å gjøre.

Anja Edin- Sånne flotte spørsmål som, etter at vi har tapt med ett mål, «Er du skuffet?». Men jeg skjønner jo at de må bli stilt.

Tine Stange- Det er jo litt irriterende når de ikke vet hvor jeg kommer fra eller ikke hvor jeg spiller på banen. Men er det ikke sånn at det ikke finnes dumme spørsmål, bare dumme svar ...

KATRINE ELLER KRISTINE? Selv om Katrine Lunde Haraldsen har på seg en grønn keeperdrakt hender det journalister sier Kristine til henne. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
KATRINE ELLER KRISTINE? Selv om Katrine Lunde Haraldsen har på seg en grønn keeperdrakt hender det journalister sier Kristine til henne. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer

Karoline Dyhre Breivang- Jeg vet ikke, jeg tror jeg har vært ganske heldig. Jeg fikk nylig spørsmål om hva som er min favorittjulepynt, men jeg har en favorittjulepynt så det var ikke noe dumt spørsmål i det hele tatt.

Renate Urne- Jeg har opplevd så mye dumt i Tyskland at jeg ikke kommer på noe bra eksempel. Bild topper det meste i Tyskland, det går ikke an å sammenlikne det med noe. Det er de som skriver at Mette-Marit har vært bortført av romvesener. De snakker jeg ikke med, for å si det sånn. De har sitert meg på ting jeg ikke har sagt, og det gidder jeg ikke.

Linn-Kristin Riegelhuth- Det er mye spennende som dukker opp, spesielt når journalisten spør om det samme tre ganger på rad, litt dårlig kamuflert. Men jeg lar meg ikke lure, og tenker at da skal jeg i hvert fall ikke la meg lokke utpå.

Marit Malm Frafjord- Det var en kamp jeg følte gikk ganske bra. Jeg sto bra i forsvar, hadde noen langpasninger til kantspillerne, men så hadde jeg vel ett mål på tre eller fire forsøk. Ikke bra med tre bom, men jeg hadde likevel en ganske god følelse. «Tre bom i dag, det var jo ikke bra?». Da ble det litt sånn «Ser dere bare det? Virkelig?». Da var jeg litt lei meg på bussen, litt oppgitt. Men jeg skjønner det jo også, for det er sikkert mange som kanskje ikke kan så mye om håndball. Jeg husker også en annen sak, den sesongen vi startet med fire minuspoeng. Og etter to kamper spurte journalisten: «Ja, dere ligger fire poeng bak Larvik allerede, da har dere vel ikke sjanse på gullet?». Vi var fire bak fordi vi startet med fire minus, vi hadde vunnet alle kampene våre. «Å ja, har dere det, ja,» svarte han. Det er ikke alle som følger så godt med.

Tonje Larsen- «Har ikke du gitt deg ennå?» pleier de å si til meg. Det er ikke bare journalister det da, men da tenker jeg litt sånn «Åkei, kanskje det er på tide».

Kari Aalvik Grimsbø- Det er et vanskelig spørsmål, jeg kommer ikke på noen spesielle.

Terese Pedersen- Vi får jo en del dårlige spørsmål, men for meg var nok det verste rundt OL. Da ble det mange spørsmål om vrakingen fra troppen. Sånne ting husker du jo, men kritiske spørsmål etter kamp og sånn må vi tåle.

Kristine Lunde-Borgersen- Det er vanskelig å komme med ett eksempel. Det er så mange at de går inn her (peker på ene øret) og ut her (peker på det andre).

Ida Alstad- Tror ikke jeg har blitt stilt noen dumme spørsmål ennå. Flinke reportere. Det er kanskje verre med dumme svar.

PS! Håndballjentene har VM-fri i dag. I morgen starter mellromrunden mot Sør-Korea - og etter kampen venter sikkert flere håpløse spørsmål fra oss som dekker mesterskapet.

SKUFFET? Anja Edin blir litt oppgitt hvis hun etter et ettmålstap blir spurt om hun er skuffet. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
SKUFFET? Anja Edin blir litt oppgitt hvis hun etter et ettmålstap blir spurt om hun er skuffet. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media