OVERRASKET: Birgit Skarstein fikk seg en skikkelig overraskelse mandag formiddag da Dagbladet ringte. Hun bestemte seg der og da for å satse videre. Her er hun avbildet etter en treningsøkt på Bogstadvannet i forrige uke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OVERRASKET: Birgit Skarstein fikk seg en skikkelig overraskelse mandag formiddag da Dagbladet ringte. Hun bestemte seg der og da for å satse videre. Her er hun avbildet etter en treningsøkt på Bogstadvannet i forrige uke. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Er det virkelig sant? Da satser jeg videre

Birgit Skarstein stråler etter gladnyhet foran Rio-paralympics.

(Dagbladet): Birgit Skarstein stråler opp i glede da hun får høre at hun får delta i singelsculler også i VM i 2017.

Det er Dagbladet som kan bringe henne gladmeldingen.

- For en nyhet, sier hun i ren pur glede.

I forrige uke fortalte den funksjonshemmede topproeren om sin fortvilelse til Dagbladet. At hun var redd for at hun kunne bli tvunget til å legge opp.

Det er blitt et tema i det internasjonale roforbundet at blinde roere som i dag ror dobbeltsculler og roere som bare bruker armer og skuldre som i dag ror singelsculler eventuelt skal bytte disipliner.

Birgit Skarstein ror i sistnevnte klasse, i singelsculler.

Et bytte ville eventuelt vanskeligjøre en fortsettelse av karrieren for den norske roeren.

- Det er ingen enkel sak å finne en topptrent makker, sa hun til Dagbladet i forrige uke.

Men styreformann Ho Kimfai i direksjonen for funksjonshemmede roere i FISA bekrefter overfor Dagbladet i dag at det ikke vil skje en endring. I hvertfall ikke før VM i 2017.

Diskusjonen om bytte av disipliner vil starte opp etter Rio. Argumentet for et bytte er at tiden på løpene da vil reduseres. Det vil også diskuteres om båtene skal gjøres lettere og raskere for para-roerne.

Men eventuelle endringer vil ikke foretas foran VM i 2017.

Mulig distanseendring

Ho Kimfai bekrefter i en mail til Dagbladet at det eneste som er et tema foran mesterskapet neste år er eventuelle distanseendringer.

- Er det virkelig sant? You made my day, stråler Skarstein da hun får høre nyheten.

Hun sier:

ROR VIDERE: Birgit Skarstein bestemte seg umiddelbart for å fortsette karrieren da Dagbladet avslørte gladnyheten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ROR VIDERE: Birgit Skarstein bestemte seg umiddelbart for å fortsette karrieren da Dagbladet avslørte gladnyheten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Nå slipper jeg å tenke på at Rio kanskje ville blitt min aller siste konkurranse. Jeg bestemmer meg her og nå. Jeg satser videre, sier Birgit Skarstein til Dagbladet.

Varmerom

Hun er hjemom for å hente en treningsbag med ekstra klær. Mandag skal hun tilbringe i et varmerom på Olympiatoppen.

Det skal måles hvor mye hun svetter når hun utsettes for varme og høy luftfuktighet.

- Jeg skal svelge en pille med et termometer, som vil lese kjernetemperaturen min. Jeg tåler ikke varme så godt. Men jeg er allerede i gang med å aklimatisere meg for varmen i Rio. Derfor ble en del av treningsoppholdet lagt til Frankrike nylig, forteller Skarstein til Dagbladet.

Birgit Skarstein er en klar medaljekandidat i Rio. Kvalifiseringen går 9. september med finale 11. september.

Skarstein reiser til Rio 31. august. Med en dyster tanke mindre i hodet. Og med en gledelig nyhet i stedet.

- Dette er bare helt suverent. Jeg må ringe treneren min med en gang, sier Birgit Skarstein.