Er dette den hardeste taklingen Ødegaard er utsatt for som senior?

Grindheim lover å være snillere nå.

ULLEVAAL (Dagbladet): Sist Martin Ødegaard spilte mot Vålerenga og Christian Grindheim på Ullevaal, viste kalenderen 1. mai 2014. Da var Ødegaard 15 år og Strømsgodset-spiller. Det var hans første oppgjør fra start i seniorkarrieren. Ødegaard var i ferd med å ta Fotball-Norge med storm, men Vålerenga var klart best på arbeidernes dag.

Christian Grindheim lot seg ikke affisere av Ødegaard-snakket og fødselsdatoen i passet hans. Noen meter foran Godsetunionen meide han ned Ødegaard så hardt og rått at Godsets medisinske apparat ga stortalentet medisinsk tilsyn i flere minutter.

Grindheim traff noe ball - og mye bein. Bortesupporterne ropte på rødt kort, de mer nøytrale var usikker på om det skulle bli utvisning eller gult, men det ble bare frispark etter det som er en av de tøffeste taklingene Ødegaard er utsatt for siden seniordebuten i fjor.

- Jeg synes ikke den er så stygg. Den blir litt opphausset fordi han er 15 år, men det kan ikke jeg tenke på når jeg går på banen. Jeg mener jeg treffer ball, sa Grindheim i etterkant av situasjonen, som heldigvis endte uten skade.

Lover å være mildere
Når spillerne møtes igjen søndag ettermiddag, er arbeiderdagen erstattet med full fest, og for Ødegaards del er Godset-trøya byttet ut med Real Madrids klassiske helhvite habitt. Grindheim lover å ta mer hensyn.

- Jeg håper han får spille, for det er lenge siden han har fått en kamp nå. Det blir mange på Ullevaal som vil se ham i aksjon, sier Grindheim.

- Og i så fall skal jeg holde meg i skinnet... Det er treningskamp, og jeg legger ikke all verden i det, sier Grindheim, som tror det er andre i Vålerenga-garderoben som har større forventninger til Real-festen:

- Men en omgang tar jeg gjerne. Det er alltid fint å få prøvd seg på et nivå noen hakk over det man er vant med.

Moa tilbake
Kampen mot Real Madrid blir den morsomste gallaen denne tre-dager-til-ende-helga, men fredagen vil stå igjen som det viktigste festdøgnet på Oslo øst. Først og fremst fordi Tromsø ble slått 1-0 på Ullevaal etter en sjansefattig arbeidsøkt av en kamp, men også fordi den gamle toppscoreren Mohammed Abdellaoue signerte en kontrakt som binder ham til Vålerenga ut 2019-sesongen. En handel som investor Tor Olav Trøim, nok en gang, har bidratt sterkt til.

- Jeg er 29 år og jeg har mange gode år igjen, men det som skjer med Vålerenga nå og de tingene der trigger meg til å komme hjem, sa Moa under presentasjonen fredag ettermiddag.

Iversen-sammenlikning Skader har ødelagt mye for Oslo-gutten de siste sesongene. Vålerengas stopperbauta Kjetil Wæhler ser en parallell til en tidligere spissforsterkning:

- Det er litt som da vi hentet Steffen i 2004. Han var heller ikke i topp kampform da han kom, men klubben har tradisjoner for å jobbe godt med de som ikke er 100 prosent. Vi får håpe det skjer med Moa også, sier veteranen.

Første prov på hvor Norges tidligere landslagsspiss står, får vi søndag klokka 15. Moa er blant dem som garanteres spilletid mot Real Madrid, ifølge VIF-trener Kjetil Rekdal.