Er dette en nakenhooligan?

«Jordbæret» Liene kan få to års fengsel etter denne fotballdebuten.

(Dagbladet.no): 54 minutter ut i VM-kvalifiseringskampen mellom Latvia og Portugal, løp den halvnakne kvinnen ut på banen og ga en god klem til en av bortelagets forsvarsspillere. Publikum jublet, noen av spillerne smilte beskjedent og politiet ble stående i ett minutt uten å ane hvordan de skulle takle situasjonen.

Det kan virke som om de latviske fotballgutta også ble satt ut av den lokale skjønnheten. Portugal vant kampen 0-2. Begge målene kom under fem minutter etter at Liene dukket opp på banen.

Portugaltrener Luiz Felipe Scolari spøkte med hendelsen etter kampen, og sa at det var kvinnens løp som snudde kampen for portugiserne.

Men verken det latviske fotballforbundet eller påtalemyndigheten syntes Latvias første fotballstreaker var morsom. Hun er siktet etter en paragraf som brukes for fotballpøbler, og risikerer to år i fengsel, melder nyhetsbyrået AP.

Kvinnen, som heter Liene til fornavn, går under kallenavnet «Jordbæret». Hun har vært et av de store samtaleemnene på de latviske sidene til diskusjonsforumet Delfi etter kampen.

- Ingen ble skadd og folk begynte å le. Hvorfor skal det åpnes en politietterforskning? spør en leser.

- Når vi spiller mot Portugal, trenger vi et portugisisk «jordbær», som kan løpe ut på banen og forvirre hjemmelaget. Da scorer vi tre mål, skrev en annen.