MORSOMT ELLER UPASSENDE? Peter Sagans grep om den ene av podiumskvinnenes rumpe vekker forskjellige reaksjoner. Foto: DIRK WAEM, BELGA / NTB SCANPIX
MORSOMT ELLER UPASSENDE? Peter Sagans grep om den ene av podiumskvinnenes rumpe vekker forskjellige reaksjoner. Foto: DIRK WAEM, BELGA / NTB SCANPIXVis mer

- Er dette et resultat av hvordan sykkelsporten behandler kvinner?

Sagans rumpeklyping vekker både harme og latter.


(Dagbladet): Slovakiske Peter Sagan måtte gi tapt for den rå kjørestyrken til sveitsiske Fabian Cancellara i brosteinsklassikeren Flandern rundt i dag.

Dermed var det Cancellara som fikk stå øverst på pallen og få de sedvanlige kyssene på kinnet av to fagre kvinner.

Sagan, som sto på trinnet nedenfor, var likevel den som stjal oppmerksomheten da han med et flir kløp den nærmeste av premieutdelerne i rumpa.

- Trakassering En gest som kanskje var spøkefullt ment, men som har vakt negative reaksjoner.

- Er Sagans oppførsel på pallen et resultat av måten sykkelsporten behandler kvinner på? Diskuter! skriver den australske redaktøren i Cycling News, Jane Aubrey på Twitter.

Og diskusjon blir det blant de sykkelinteresserte på Twitter.

Flere synes det var en morsom gest. Andre mener det er uakseptabelt av Sagan uten at det nødvendigvis sier noe om syklingens kvinnesyn. Noen svarer at hele ordningen med podiumsdamene er upassende og gammeldags.

- Alle som unnskylder Sagans oppførsel med alderen hans, bør tenke seg om. På arbeidsplassen kalles det trakassering, skriver Aubrey.

Sagan beklager Senere i kveld har Sagan kommet med en unnskyldning via Twitter-profilen sin:

- Det var ikke min intensjon å være respektløs overfor kvinner på pallen i dag. Bare en spøk, jeg beklager dersom noen ble fornærmet av det, skriver slovaken.

Alexander Kristoff vant kampen om fjerdeplassen med en sterk spurt. Edvald Boasson Hagen ble nummer 17, mens Thor Hushovd og Gabriel Rasch brøt.