TRIPPELSTRAFF:  Straffe, rødt kort og suspensjon: Er dette rettferdig for å frata en motspiller en åpenbar scoringsmulighet innenfor 16-meteren? FOTO: ILLSUTRASJON
TRIPPELSTRAFF: Straffe, rødt kort og suspensjon: Er dette rettferdig for å frata en motspiller en åpenbar scoringsmulighet innenfor 16-meteren? FOTO: ILLSUTRASJONVis mer

Er dette fotballens dummeste regel?

UEFA vil avskaffe den.

(Dagbladet): Du har sett det flere ganger. Og det virker brutalt. En spiller som feller - og fratar - en motspiller en opplagt målsjanse innenfor 16-meteren, blir straffet i tre ledd.

For det første gir han/hun motstanderen straffe. For det andre får han/hun rødt kort. For det tredje blir han/hun suspendert i neste kamp.

- Tull, mener det europeiske fotballforbundet UEFA. Nå ber de IFAB (fotballens internasjonale lovkomité) om å se på regelen.

- Urettferdig - Eksekutivkomiteen (i UEFA) har bedt IFAB om å se på regelverket og sørge for at det ikke lenger blir rødt kort ved forseelser innenfor 16-meteren.

Det sier UEFAs generalsekretær Gianni Infantino.

- Vi må løse dette med trippelstraff en gang for alle. Alle snakker om det og føler det er urettferdig, sier han.

Bilbao-møte Eksekutivkomiteen hadde møte i Bilbao denne uka. UEFA har også tidligere uttrykt ønske om at regelen må bort, men kan ikke gjøre dette alene.

Forbundet mener at straffe og gult kort holder i ovennevnte situasjon.

Hva mener du er fotballens dummeste regel? Kjør debatt.