Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Internasjonal fotball:

Er dette framtida? Her stopper dommerne Griezmanns mål fra bussen utenfor stadion

Ny teknologi i aksjon i Paris.

(Dagbladet): Frankrike - Spania 0-2.

I Paris testet man ut videodømming igjen i kveld, og det fikk konsekvenser for storkampen mellom Frankrike og Spania.

Utenfor Stade de France satt to dommerassistenter i tv-van, klare til å gripe inn rundt store avgjørelser som røde kort, mål og straffe. Forsøket var enda et ledd i jakten på en teknologihjulpet dommerhverdag i framtiden.

Da Antoine Griezmann headet inn 1-0 til hjemmelaget noen minutter ut i andre omgang, kom flagget aldri. Men dommeren konfererte med videofolkene - og fikk bekreftet at franskmannen var hårfint offside. Også servitør Layvin Kurzawa var for langt inne.

Griezmann feiret i 20-30 sekunder, men målet ble annullert uten at det fikk store følger for flyten i kampen.

I stedet tok Spania ledelsen etter 68 minutter, da Gerard Deulofeu skaffet bortelaget straffe. David Silva var sikker fra merket.

Mer videodømming

Men videodommerne var ikke ferdige for kvelden.

Gerard Deulofeu ble nemlig avvinket for offside da han satte inn 2-0 for Spania etter 77 minutter, før hoveddommer fikk bussen på øret igjen.

De så at Deulofeu var hårfint onside, og Spanias scoring ble godkjent.

Ute på banen var det ellers store forventninger til Monacos gloheite angriper Kylian Mbappe, men han skilte seg ikke spesielt ut på hjemmearenaen.

Portugal - Sverige 2-3

Cristiano Ronaldo hadde EM-pokalen med i bagasjen da han i kveld ble hyllet hjemme i Madeira for første gang siden sommerens triumf med Portugal, og applausen fortsatte også da kampen startet.

For Ronaldo satte inn hjemmelagets første etter bare 18 minutter mot besøkende Sverige, og viste at han langt fra har mistet målteften.

Et selvmål av Andreas Granqvist doblet ledelsen ti minutter før pause, før Sverige våknet i andre omgang.

STIL: Ronaldo satte selv inn 1-0 etter å ha blitt hyllet med pokalen hjemme i Madeira, og feiret som han pleier. Foto: NTB Scanpix/AP/Armando Franca
STIL: Ronaldo satte selv inn 1-0 etter å ha blitt hyllet med pokalen hjemme i Madeira, og feiret som han pleier. Foto: NTB Scanpix/AP/Armando Franca Vis mer

To mål av Viktor Claesson gjorde at det sto 2-2 i Madeira, før Ronaldo og co. fikk en virkelig festbrems da Joao Cancelo gjorde selvmål og serverte svenskene seieren.

Nederland - Italia 1-2

På Amterdam ArenA ledet midlertidig trener Fred Grim sin første landskamp etter at Danny Blind fikk sparken for hardtslitende hollendere.

Sammen med Italia leverte Nederland mål og moro for hjemmepublikum, og det sto 1-2 allerede til paise etter selvmål av Alessio Romagnoli, og mål riktig vei av Eder og Leonardo Bonucci.

Nederland klarte dermed ikke reise seg etter 0-2-tapet mot Bulgaria i helgen som kostet Blind jobben.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media