Berit Kjøll presidentvalg Idrettstinget 2019

Er dette full åpenhet?

Berit Kjøll og Idrettsstyret har tatt kontroll over jobben med å finne ut hva som gikk galt under presidentvalget. Er det dette idretten mener med full åpenhet?

SLITER: Berit Kjøll og idrettsstyret vil selv granske hva som gikk galt med idrettsdemokratiet under valgkampanjen i våres. Det burde vært gjort av noen uavhengige granskere. FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix
SLITER: Berit Kjøll og idrettsstyret vil selv granske hva som gikk galt med idrettsdemokratiet under valgkampanjen i våres. Det burde vært gjort av noen uavhengige granskere. FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DA Berit Kjøll og styret i Norges Idrettsforbund første gang fortalte at de selv ville lede arbeidet med å granske det uryddige spillet før presidentvalget på det dramatiske Idrettstinget i mai, var det knapt til å tro:

  • For hvordan kunne en president som nettopp var blitt valgt under parolen om å gjenopprette tilliten til idrettsbevegelsen, starte med å bryte den mest elementære regelen for demokratisk kontroll?

Som folkevalgt leder du ganske enkelt ikke granskingen av deg selv etter å ha blitt beskyldt for brudd mot de demokratiske spillereglene.

Det er mildt sagt uryddig.

Og gjør at skandalen i forkant av vårens presidentvalg nå vokser fra dag til dag i påvente av at Kjøll og resten av idrettslederne får hjelp til å rydde opp.

DET var på et pressemøte seint i juni at idrettsledelsen fortalte at de ville sette ned et utvalg som skulle se på den interne debatten i denne store organisasjonen.

Den gang var tankene rundt dette utvalget ganske løse. Slik var det fremdeles grunn til å håpe at ledelsen etter hvert ville skjønne at den i en slik avgjørende prinsipiell sak om bevegelsens mest sentrale verv, ikke kunne granske seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer