Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Er dette historiens mest grisete fotballjente?

- Jeg gikk over streken, medgir Elizabeth. Se video!

||| (Dagbladet): «For en gris! For en fotballramp Phil Neal er!» utbrøt en rasende Bjørge Lillelien da Tom Lund fikk brutal behandling av engelskmennene i 1981.

Det spørs hva den legendariske kommentatoren ville sagt om han hadde sett Elizabeth Lambert i aksjon.

Kvinnelig svar på Jones og Materazzi

Herrefotballen har aldri manglet typer som mer enn gjerne tyr til usympatiske triks om det kan vippe kampen i deres favør.

Kvinnefotballen har så langt vært rimelig forskånet fra de mest ekstreme grisespillerne - men nå har Marco Materazzi, Vinnie Jones og Harald Schumacher omsider fått sitt kvinnelige motstykke.

Dama heter Elisabeth Lambert og spiller for det amerikanske universitetslaget New Mexico.

Oppførselen hennes under semifinalekampen mot Brigham Young University (BYU) kan vanskelig kalles noe annet enn sjokkerende - den er i hvert fall ille nok til at videobildene fra kampen nå går sin seiersgang på internett.

I løpet av kampen slår hun BYU-spillere i ryggen på ekte Bernt Hulsker-vis, kaster seg inn i ville taklinger, sparker ballen i ansiktet på motspillere som ligger nede, slår folk i ansiktet og ikke minst: Hun lugger en motspiller i bakken med en slik kraft at den stakkars BYU-jenta skal være glad hun beholdt håret.

Fikk bare gult kort

Utrolig nok får hun fullføre kampen. Det gule kortet dommeren til slutt tildeler henne kvalifiserer muligens til årets største unnlatelsessynd for en dommer.

FOR EN GRIS: Elisabeth Lambert (t.h.) i en av sine snillere handlinger mot universitetsjentene til BYU. Foto: AP Photo/Daily Herald, Patrick Smith
FOR EN GRIS: Elisabeth Lambert (t.h.) i en av sine snillere handlinger mot universitetsjentene til BYU. Foto: AP Photo/Daily Herald, Patrick Smith Vis mer

I etterkant har Lambert beklaget sin nærmest psykotiske oppførsel.

- Oppførselen min var uhørt. Jeg lot følelsene ta overhånd i en opphetet situasjon, sier hun i en pressemelding laget hennes har sett seg nødt til å sende ut.

I rettferdighetens navn skal det sies at Lambert også mottar en albue i mellomgulvet i starten av kampen, noe som kan ha utløst det voldsomme sinnet som preger spillet hennes resten av kampen.

Hun svarte med et kontant slag i ryggen - og det er en av tingene hun nå angrer på.

- Dette illustrerer på ingen måte hva slags fotballspiller jeg er. Jeg vil si unnskyld til trenerne og lagvenninnene mine for all skade jeg må ha påført dem. Jeg vil spesielt si unnskyld til BYU og spillerne der som ble personelig rammet av mine handlinger, sier hun i pressemeldingen som er gjengitt av AP.

PS! For de som måtte lure: BYU vant kampen 1-0.

Se hele videoen hos ESPN.

HVA VILLE BJØRGE SAGT?: NRKs legendariske kommentator Bjørge Lillelien.
Foto: NTB / Scanpix
HVA VILLE BJØRGE SAGT?: NRKs legendariske kommentator Bjørge Lillelien. Foto: NTB / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media