Er dette historiens sleipeste touchdown?

Se quarterback Jason Gaza rundlure motstanderne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Quarterback Jason Gaza holdt hodet uvanlig kaldt og gjør en av årets råeste touchdown, da hjemmelaget Driscoll møtte Patriots i Texas.

Vanligvis starter spillerne et angrep ved å kaste ballen til quarterbacken, som sender den fra seg til en medspiller. Sammen med trener John De Los Santos sørget han for et helt annet angrep, som nå sprer seg som en farsott i det fotballgale USA og resten av verden.

Rolig Da ballen ble sendt bakover tok Gaza rolig i mot, bøyde hodet litt og spaserte sakte mellom motspillerne, som stod uforstående og så ham traske mot målstreken. For å bidra til forvirringen ba hans egne medspillere høylytt om at han skulle komme tilbake.

Vanligvis kastes ballen mellom beina på mannen foran, men denne gangen ble den sendt over skulderen for å skape ytterligere forvirring.

I det Gaza krysser neste linje skyter han fart og setter av gårde over gressletta.

- Dette er sleip vri på det amerikanerne kaller «trick play», altså at man lurer motstanderen gjennom å late som man gjør noe annet enn det man egentlig prøver på. Han lurer forsvarerne ved å late som noe er galt og så rusler han bare gjennom. Det er iskaldt, utrolig underholdende og grenseløst sleipt, sier ekspert på amerikansk fotball og NRK-programleder Asbjørn Slettemark til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer