Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Er dette historiens sleipeste touchdown?

Se quarterback Jason Gaza rundlure motstanderne.

(Dagbladet): Quarterback Jason Gaza holdt hodet uvanlig kaldt og gjør en av årets råeste touchdown, da hjemmelaget Driscoll møtte Patriots i Texas.

Vanligvis starter spillerne et angrep ved å kaste ballen til quarterbacken, som sender den fra seg til en medspiller. Sammen med trener John De Los Santos sørget han for et helt annet angrep, som nå sprer seg som en farsott i det fotballgale USA og resten av verden.

Rolig Da ballen ble sendt bakover tok Gaza rolig i mot, bøyde hodet litt og spaserte sakte mellom motspillerne, som stod uforstående og så ham traske mot målstreken. For å bidra til forvirringen ba hans egne medspillere høylytt om at han skulle komme tilbake.

Vanligvis kastes ballen mellom beina på mannen foran, men denne gangen ble den sendt over skulderen for å skape ytterligere forvirring.

I det Gaza krysser neste linje skyter han fart og setter av gårde over gressletta.

- Dette er sleip vri på det amerikanerne kaller «trick play», altså at man lurer motstanderen gjennom å late som man gjør noe annet enn det man egentlig prøver på. Han lurer forsvarerne ved å late som noe er galt og så rusler han bare gjennom. Det er iskaldt, utrolig underholdende og grenseløst sleipt, sier ekspert på amerikansk fotball og NRK-programleder Asbjørn Slettemark til Dagbladet.

Tvilte Gaza, som fremdeles bare går på ungdomsskolen, ble kjendis over natten og måtte pent stille til intervju på tv-kanalen CNN sammen med treneren.

- Jeg trodde ikke det kom til å virke i det hele tatt, sier Gaza på spørsmål om hva som gikk gjennom hodet hans da han sakte startet  å i retning av motspillerne.

Slettemark er imponert over finten som nå går som en farsott, men tviler på en repetisjon i nær framtid.

- Trick plays skjer nå og da, men akkurat denne varianten tror jeg ikke er så aktuell etter den har blitt sett noen millioner ganger på YouTube, sier Slettemark, som skal lede NRKs direktesending av Superbowl søndag sjette februar 2011.

I 2007 kom en annen klassiker på Youtube i kategorien sleipe triks i amerikansk fotball.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media